Dogecoin, doge
Dogecoin

Dogecoin is na Bitcoin de grootste Proof-of-Work cryptocurrency

Je zou het bijna niet geloven, maar na de Ethereum Merge is Dogecoin de op één na grootste Proof-of-Work cryptocurrency van de markt. Bitcoin blijft uiteraard mijlenver voor op Dogecoin, maar alle andere munten die tussen Bitcoin en Dogecoin staan qua market cap draaien niet op Proof-of-Work.

Plek 3, 4 en 5

Na Dogecoin is Ethereum Classic de nummer drie op de lijst. De hard fork van Ethereum, dat technisch gezien het originele Ethereum is, draait ook nog altijd op Proof-of-Work en gaat de overstap naar Proof-of-Stake niet maken. De nummer 4 op de lijst is Litecoin, dat jarenlang werd gezien als het kleinere broertje van Bitcoin en het zilver van de crypto-markt.

Op de vijfde plek komen we Monero tegen dat een market cap van 2,65 miljard dollar heeft. Monero is een privacy-munt die al jarenlang in de industrie meeloopt. Een behoorlijk serieus project waar enkele cypherpunks zelfs de voorkeur aan geven boven Bitcoin, juist vanwege de privacy-mogelijkheden op Monero.

Dogecoin is de baas

Toch is het opvallend dat Dogecoin, een munt die ooit als grap is begonnen, nu de nummer twee Proof-of-Work coin van de markt is. Het laat zien dat er de laatste jaren toch interessante dingen zijn gebeurd omtrent Dogecoin. Denk bijvoorbeeld aan DogeChain, waarmee het nu mogelijk is om DeFi-achtige toepassingen met Dogecoin te bouwen.

Er zijn echter mensen die minder blij zijn met de opkomst van Dogecoin. “Hoe kunnen mensen de industrie nog serieus nemen, als een waardeloze munt als Dogecoin zo hoog op de lijst staat en nu zelfs de op één na grootste Proof-of-Work munt is”, aldus een willekeurige gebruiker op Twitter.

Het kan zijn dat Dogecoin op de langere termijn concurrentie krijgt van ETHPoW, de nieuwe Proof-of-Work versie van Ethereum. Tot nu toe gaat het echter niet heel goed met dat project, want voor de afgelopen 24 uur noteert het een min van 68 procent en een koers van 13,14 dollar.

Dogecoin nieuws

Waarom stijgt de Dogecoin koers plotseling met 18 procent?
Crypto whales kopen voor miljoenen aan Dogecoin
Crypto analist: ‘Dogecoin kan meer dan 500% stijgen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?