Dogecoin Nieuws

Dogecoin is na Bitcoin de grootste Proof-of-Work cryptocurrency

Je zou het bijna niet geloven, maar na de Ethereum Merge is Dogecoin de op één na grootste Proof-of-Work cryptocurrency van de markt. Bitcoin blijft uiteraard mijlenver voor op Dogecoin, maar alle andere munten die tussen Bitcoin en Dogecoin staan qua market cap draaien niet op Proof-of-Work.

Plek 3, 4 en 5

Na Dogecoin is Ethereum Classic de nummer drie op de lijst. De hard fork van Ethereum, dat technisch gezien het originele Ethereum is, draait ook nog altijd op Proof-of-Work en gaat de overstap naar Proof-of-Stake niet maken. De nummer 4 op de lijst is Litecoin, dat jarenlang werd gezien als het kleinere broertje van Bitcoin en het zilver van de crypto-markt.

Op de vijfde plek komen we Monero tegen dat een market cap van 2,65 miljard dollar heeft. Monero is een privacy-munt die al jarenlang in de industrie meeloopt. Een behoorlijk serieus project waar enkele cypherpunks zelfs de voorkeur aan geven boven Bitcoin, juist vanwege de privacy-mogelijkheden op Monero.

Dogecoin is de baas

Toch is het opvallend dat Dogecoin, een munt die ooit als grap is begonnen, nu de nummer twee Proof-of-Work coin van de markt is. Het laat zien dat er de laatste jaren toch interessante dingen zijn gebeurd omtrent Dogecoin. Denk bijvoorbeeld aan DogeChain, waarmee het nu mogelijk is om DeFi-achtige toepassingen met Dogecoin te bouwen.

Er zijn echter mensen die minder blij zijn met de opkomst van Dogecoin. “Hoe kunnen mensen de industrie nog serieus nemen, als een waardeloze munt als Dogecoin zo hoog op de lijst staat en nu zelfs de op één na grootste Proof-of-Work munt is”, aldus een willekeurige gebruiker op Twitter.

Het kan zijn dat Dogecoin op de langere termijn concurrentie krijgt van ETHPoW, de nieuwe Proof-of-Work versie van Ethereum. Tot nu toe gaat het echter niet heel goed met dat project, want voor de afgelopen 24 uur noteert het een min van 68 procent en een koers van 13,14 dollar.

Dogecoin nieuws

Vitalik Buterin is hoopvol dat Dogecoin overstapt op Proof-of-Stake Vitalik Buterin is hoopvol dat Dogecoin overstapt op Proof-of-Stake
Dogecoin tijdens nieuwe correctie het hardste geraakt van alle top 10 coins Dogecoin tijdens nieuwe correctie het hardste geraakt van alle top 10 coins
Wat is Dogechain? De zogenaamde tweede-laag voor DeFi en NFTs op Dogecoin Wat is Dogechain? De zogenaamde tweede-laag voor DeFi en NFTs op Dogecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten