Bitcoin, Dogecoin

Dogecoin is volgens Elon Musk beter geschikt voor transacties dan Bitcoin

Elon Musk, ‘s werelds rijkste man en CEO van Tesla en SpaceX heeft opnieuw zijn voorkeur uitgesproken voor de Dogecoin (DOGE) ten opzichte van de Bitcoin (BTC).


Dogecoin versus Bitcoin

Maandag werd Musk door The Time uitgeroepen tot Persoon van het Jaar 2021. Musk zei daarna in een Times Magazine interview dat hij Dogecoin verkiest boven de Bitcoin wanneer het gaat om transacties.

Fundamenteel gezien is de Bitcoin geen goede vervanging voor transactie valuta’s. Hoewel de Dogecoin van origine een grap is, is Dogecoin beter geschikt voor transacties. Het transactie volume van de Bitcoin is laag en de kosten per transactie zijn hoog.

Musk heeft uitgelegd hoe de twee digitale assets inspelen op elkaars tekortkomingen. De Bitcoin is meer geschikt als store of value. Dit is de reden waarom beleggers het liever vasthouden in plaats van dat ze het te verkopen of gebruiken voor transactiedoeleinden. Dogecoin, aan de andere kant, moedigt mensen aan om uit te geven in plaats van het vast te houden.

Dat de Bitcoin een store of value is, is iets waar de aanhangers het heel erg mee eens zijn. Ze zien het asset ook als een solide peer-to-peer financieel systeem dat transacties kan afhandelen. In El Salvador’s is de Bitcoin zelf een wettig betaalmiddel.

Het is belangrijk op te merken dat Dogecoin snellere transactie bevestigingstijden heeft dan de Bitcoin. Terwijl Bitcoin elke tien minuten een block heeft, heeft Dogecoin elke minuut een block. Transacties met Dogecoin zijn ook relatief goedkoper dan transacties met Bitcoin.

De Bitcoin heeft een aanbodlimiet van 21 miljoen, terwijl het aanbod van Dogecoin oneindig is. Dit maakt het opslaan van Dogecoin behoorlijk moeilijk maakt. Hoarders geven de voorkeur aan activa die een tekort kunnen hebben op de markt voor waardetoename.


Het verschil tussen crypto en fiat

Musk beweert, ondanks alles, dat hij geen fiat criticus is zoals veel crypto enthousiastelingen wel zijn geworden. Hij meldt het volgende:

Ik ben geen fiat valuta hater zoals velen in de crypto wereld denken.”

En hoewel hij een crypto bull blijft, twijfelt hij nog steeds aan het potentieel van digitale assets om fiat valuta te vervangen.

Er zijn voordelen van crypto ten opzichte van fiat. Fiat valuta’s hebben de neiging om te verwateren door welke overheid dan ook. Het wordt uiteindelijk een schadelijke belasting voor mensen, vooral degenen die contant geld hebben gespaard door de verwatering van de geldhoeveelheid.

In februari onthulde Musk dat hij Dogecoin had gekocht voor zijn zoon, X AE A-XII. Later in juli zei hij dat hij Dogecoin aan zijn portfolio heeft toegevoegd, naast Bitcoin en Ethereum (ETH). In november sprak hij over plannen om een universiteit te openen waar de kosten in DOGE-tokens betaald zouden worden en dat degene met een hond kortingen zouden krijgen.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?