Dogecoin, DOGE
Dogecoin

Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?

Er is momenteel een ware memecoin-hype gaande, maar ondanks dat weet Dogecoin zich “aan de top” nog altijd behoorlijk sterk te houden. Analisten zijn op dit moment echter sceptisch over het vermogen van Dogecoin om een koers van 1 dollar per token te bereiken.

Dat zou een stijging van 36 procent vertegenwoordigen ten opzichte van de all-time high van mei 2021 van 0,73 dollar en een stijging van 525 procent ten opzichte van de huidige koers van 0,16 dollar.

Dogecoin moet in de achtervolging

Als Dogecoin de concurrentie wil voorblijven, dan moet het straks echt weer gas geven. Over de afgelopen week wist Dogecoin een stijging van 3,51 procent te fabriceren. Dat is op zich prima, maar daarmee presteerde het niet zo goed als een Shiba Inu, dat bijvoorbeeld met 19,56 procent wist te stijgen.

PEPE lijkt op dit moment de grote baas onder de wat grotere memecoins met een stijging van 48,50 procent. Daarmee kent het nu een market cap van 3,32 miljard dollar en staat het op plek 36 op CoinMarketCap.

Dogwifthat (WIF) wist met ongeveer 15 procent te stijgen gedurende de afgelopen week.

Pav Hundal, de hoofdanalist voor het Australische beursplatform Swyftx, is op dit moment niet zo optimistisch over Dogecoin. Ondanks de “gigantische community” voorziet Hundal dat iedere scherpe koersstijging zal worden beantwoord met verkooporders door lange-termijn holders van het project.

Wat doet de klas van 2021?

Veel zal volgens Hundal afhangen van de zogenoemde “klas van 2021” die destijds op de top hun Dogecoin kochten. “Als de meerderheid van deze mensen besluit om snelle winsten te nemen tijdens de cyclus, dan kan de verkoopdruk daardoor toenemen”, aldus Hundal.

Ondanks deze negatieve woorden heeft Rekt Capital nog wel vertrouwen in de toekomst van Dogecoin.

Rekt Capital vertelde aan Cointelegraph dat hij een hoop “cycliciteit” in de grafiek van Dogecoin ziet, wat suggereert dat DOGE “heel waarschijnlijk” de koers van 1 dollar bereikt tijdens deze cyclus.

Volgens Rekt Capital draagt Dogecoin een hoop historisch erfgoed met zich mee en heeft het behoorlijk voorspelbare cyclussen. Zie bijvoorbeeld de bovenstaande tweet van Blockchainmaneofficial, die aangeeft dat Dogecoin vaak goed presteert in mei.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Staat X op het punt om Dogecoin te integreren?
Waarom stijgt de Dogecoin koers vandaag?
Dogecoin koers van $0,25 in mei?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?