Dogecoin koers
Dogecoin

Dogecoin koers schiet met 30% omhoog: Start van een ongekende rally?

De grootste memecoin ter wereld, Dogecoin (DOGE), vertoont vandaag een opmerkelijke prijsstijging, met een winst van 33% in de laatste 24 uur. Voor het eerst sinds november 2022 is de waarde van Dogecoin gestegen tot boven de $0,10.

Opvallende stijging van Dogecoin

Op het moment van schrijven heeft Dogecoin (DOGE) een opmerkelijke koersstijging van 33% beleefd in de laatste 24 uur, waardoor de waarde is gestegen naar $0,128 en de marktkapitalisatie is toegenomen tot $18,34 miljard.

Deze indrukwekkende prijsstijging wordt gedreven door een significante toename in de handelsactiviteit, waarbij de handelsvolumes in slechts 24 uur tijd met 205% zijn gestegen naar een totaal van $5,77 miljard. Deze aanzienlijke prijsstijging wijst op de start van een nieuwe bullmarkt voor Dogecoin.

DOGE/USD 1 dag per candle
DOGE/USD 1 dag per candle – Bron: TradingView

De impact van de ‘Super Trend’ op Dogecoin

Verschillende analisten hebben zich zeer positief uitgelaten over de toekomstige koers van Dogecoin. Zij wijzen daarbij op een bijzonder fenomeen, de ‘Super Trend’, die in de geschiedenis van Dogecoin tot nu toe slechts vier keer is waargenomen.

Dit zeldzame en opvallende patroon wordt doorgaans gevolgd door een significante stijging van de prijs. Dit maakt het een fenomeen dat door investeerders met grote aandacht wordt gevolgd.

De kans op aanzienlijke winsten na het verschijnen van deze Super Trend wordt gezien als een bijzonder aantrekkelijke mogelijkheid voor zowel huidige als potentiële investeerders die op zoek zijn naar veelbelovende investeringskansen in de cryptomarkt.

Een Dogecoin koers van $1,70?

Ook crypto analist, Ali Martinez, heeft een positieve prijsvoorspelling gedaan, waarbij hij een mogelijke parabolische uitbraak voor Dogecoin voorziet. Martinez verwacht dat Dogecoin tegen april kan oplopen tot $1,70, gebaseerd op analyses van historische grafiekpatronen en de dynamische veranderingen in de markt. Martinez vertelt:

“De koersbewegingen van Dogecoin vertonen patronen die doen denken aan het gedrag uit 2020. In dat jaar brak Dogecoin uit een dalende driehoek, ging het een consolidatiefase in, en schoot vervolgens omhoog met 28.770%.

Momenteel lijkt Dogecoin dit patroon te spiegelen: na het doorbreken van een dalende driehoek bevindt het zich nu in een consolidatiefase, wat mogelijk het toneel zet voor een volgende significante bullrun.”

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Dogecoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Dogecoin koers stijgt met 20 procent, maar experts waarschuwen voor risico’s
Crypto analist legt uit waarom je nu Dogecoin moet kopen
Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC