Dogecoin, doge
Dogecoin

Dogecoin koers schiet omhoog: Eerste keer boven $0,10 in een Jaar

Dogecoin, de populaire meme cryptocurrency, heeft een opzienbarende prestatie geboekt door voor het eerst in een jaar de grens van $0,10 te doorbreken. De huidige waarde van Dogecoin overtreft nu de $0,1034, wat een indrukwekkende stijging van 16,8% binnen één dag vertegenwoordigt. De munt laat deze prachtige prijsstijging zien op een speciale dag.

Vandaag viert Dogecoin namelijk zijn 10e verjaardag. Gelanceerd op 6 december 2013 door de bedenkers Billy Markus en Jackson Palmer, heeft Dogecoin zich in de loop der jaren ontplooid tot een vooraanstaande kracht in de cryptowereld.

Deze verjaardag valt samen met een opmerkelijke prestatie op de markt, wat deze dag extra betekenis geeft voor de Dogecoin-gemeenschap. De munt viert niet alleen een decennium van bestaan, maar ook een prachtige prijsstijging.

Terugkeer naar $0,10

Dogecoin heeft recentelijk een opmerkelijke mijlpaal bereikt door de $0,10-grens te doorbreken, een niveau dat het voor het laatst bijna precies een jaar geleden, op 7 december 2022, had bereikt. H

oewel deze recente stijging een positieve ontwikkeling is, ligt het hoogtepunt van Dogecoin – meer dan $0,73, behaald in mei 2021 – nog steeds in de verte. Deze waarneming onderstreept de potentie van Dogecoin, maar benadrukt ook dat er nog een aanzienlijke weg te gaan is voordat de cryptocurrency zijn vroegere piekwaarde kan evenaren of overtreffen.

DOGEKOERS
DOGE/USD 4 uur per candle – Bron: TradingView

Ook andere memecoins in de lift

Naast Dogecoin zijn er meerdere andere meme munten die significante winsten laten zien op de cryptomarkt. Shiba Inu (SHIB), PEPE en BONK hebben allemaal indrukwekkende stijgingen met dubbele cijfers geboekt in de laatste 24 uur. Deze trend wordt weerspiegeld in de algemene prestaties van de categorie meme munten, die volgens gegevens van CoinGecko een groei van 11% heeft doorgemaakt in dezelfde periode, resulterend in een marktkapitalisatie van $23,7 miljard.

Deze positieve trend in meme munten komt op een moment dat de gehele cryptomarkt een opwaartse beweging ervaart. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies is in de afgelopen 24 uur met 4,7% gestegen, wat neerkomt op een waarde van $1,67 biljoen.

Bitcoin, als de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, speelt een cruciale rol in deze opleving. De munt geniet momenteel van een hernieuwd optimisme, voornamelijk gedreven door de verwachtingen rond de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld boven de $44.200, wat een stijging van 5,1% op de dag betekent.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Dogecoin koers stijgt met 20 procent, maar experts waarschuwen voor risico’s
Crypto analist legt uit waarom je nu Dogecoin moet kopen
Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?