Dogecoin Nieuws

Dogecoin Nieuws

Dogecoin koers stijgt met 11% nu handelsvolume stijgt

De Dogecoin koers is vandaag met meer dan 11 procent gestegen. Hiermee is de memecoin één van de grootste winnaars van vandaag.

Zowel het volume als de prijs van de Dogecoin stijgen

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Dogecoin rond de $0.0779. Dat is zo’n 11 procent hoger dan een dag geleden. De grootste meme-coin heeft nu een marktkapitalisatie van $10,4 miljard. Hiermee staat DOGE op plek 10 van de meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld.

Niet alleen de Dogecoin koers is gestegen vandaag. We zien ook het handelsvolume op grote exchanges flink stijgen. Het 24-uurs volume ligt op dit moment rond de $1,2 miljard. Dat is een stijging van 150 procent ten opzichte van een dag geleden. Ondanks de mooie stijging van vandaag, is DOGE nog steeds 89% lager dan het hoogste punt ooit van $0,73 in mei 2021.

DOGE grafiek 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Wat is de reden van de Dogecoin prijsstijging?

De belangrijkste redenen achter de prijsstijging van vandaag zijn de toename van het handelsvolume, in het bijzonder grote kooporders, en de gestaag toenemende lange termijn investeerders.

Gisteren zagen we een veelvoud enorme Dogecoin transacties. Er werden namelijk in totaal 943 DOGE transacties gedaan met een waarde van meer dan 100 miljoen dollar. Dat is een enorme stijging ten opzichte van de dag daarvoor, zo blijkt uit gegevens van IntoTheBlock. Dit zou volgens analisten kunnen betekenen dat grote investeerders een nieuwe Dogecoin rally verwachten.

Verder zien we dus een stijgend aantal lange termijn investeerders die Dogecoins vasthouden. Bijna 2,57 miljoen adressen houden hun DOGE tokens al meer dan een jaar vast. Dat is een stijging van meer dan 40% YTD. Ook is het aantal korte termijn investeerders (mensen die minder dan een maand vasthouden) gedaald tot ongeveer 150.000 na een piek van bijna 876.000 vorig jaar.

Zowel het stijgende aantal lange termijn investeerders, als de toename van het handelsvolume zijn een positief teken. Dit heeft dan ook bijgedragen aan de huidige Dogecoin koersstijging.

Dogecoin nieuws

Mark Cuban: Dogecoin is bruikbaarder dan Cardano Mark Cuban: Dogecoin is bruikbaarder dan Cardano
Elon Musk’s bedrijf ‘Vegas Loop’ accepteert nu Dogecoin Elon Musk’s bedrijf ‘Vegas Loop’ accepteert nu Dogecoin
Uber Eats accepteert Shiba Inu en Dogecoin als betalingsmethode Uber Eats accepteert Shiba Inu en Dogecoin als betalingsmethode
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten