Dogecoin, DOGE
Dogecoin

Dogecoin koers stijgt met 11% nu handelsvolume stijgt

De Dogecoin koers is vandaag met meer dan 11 procent gestegen. Hiermee is de memecoin één van de grootste winnaars van vandaag.

Zowel het volume als de prijs van de Dogecoin stijgen

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Dogecoin rond de $0.0779. Dat is zo’n 11 procent hoger dan een dag geleden. De grootste meme-coin heeft nu een marktkapitalisatie van $10,4 miljard. Hiermee staat DOGE op plek 10 van de meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld.

Niet alleen de Dogecoin koers is gestegen vandaag. We zien ook het handelsvolume op grote exchanges flink stijgen. Het 24-uurs volume ligt op dit moment rond de $1,2 miljard. Dat is een stijging van 150 procent ten opzichte van een dag geleden. Ondanks de mooie stijging van vandaag, is DOGE nog steeds 89% lager dan het hoogste punt ooit van $0,73 in mei 2021.

DOGE grafiek 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Wat is de reden van de Dogecoin prijsstijging?

De belangrijkste redenen achter de prijsstijging van vandaag zijn de toename van het handelsvolume, in het bijzonder grote kooporders, en de gestaag toenemende lange termijn investeerders.

Gisteren zagen we een veelvoud enorme Dogecoin transacties. Er werden namelijk in totaal 943 DOGE transacties gedaan met een waarde van meer dan 100 miljoen dollar. Dat is een enorme stijging ten opzichte van de dag daarvoor, zo blijkt uit gegevens van IntoTheBlock. Dit zou volgens analisten kunnen betekenen dat grote investeerders een nieuwe Dogecoin rally verwachten.

Verder zien we dus een stijgend aantal lange termijn investeerders die Dogecoins vasthouden. Bijna 2,57 miljoen adressen houden hun DOGE tokens al meer dan een jaar vast. Dat is een stijging van meer dan 40% YTD. Ook is het aantal korte termijn investeerders (mensen die minder dan een maand vasthouden) gedaald tot ongeveer 150.000 na een piek van bijna 876.000 vorig jaar.

Zowel het stijgende aantal lange termijn investeerders, als de toename van het handelsvolume zijn een positief teken. Dit heeft dan ook bijgedragen aan de huidige Dogecoin koersstijging.

Dogecoin nieuws

Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen