Dogecoin, twitter
Dogecoin

Dogecoin springt omhoog na onthullen plannen Twitter 2.0 door Elon Musk

Elon Musk publiceerde op 27 november de slides van zijn eerste grote bedrijfspresentatie bij Twitter. In die presentatie schetst Musk een beeld van Twitter 2.0 en waar hij in de toekomst naartoe wil met het bedrijf. De laatste slide bevat enkel het woord “betalingen”, wat de Dogecoin-gemeenschap meteen hoop gaf.

Betalen met Dogecoin?

In reactie op het nieuws schoot de Dogecoin koers meteen omhoog. Terwijl een Bitcoin over de hele week gemeten op -0,29 procent staat, noteert Dogecoin juist een plus van 22,04 procent. Dat geeft maar aan hoezeer het project afhankelijk is van de bedrijvigheid van Musk. In principe staat er helemaal niets over Dogecoin in de presentatie.

Het lijkt niet voor de hand te liggen dat Dogecoin een serieuze rol krijgt binnen Twitter. Als Musk er een succes van wil maken, dan is dat wel het laatste wat hij moet proberen. Er zijn binnen bepaalde kringen al wat twijfels over de plannen van Musk met Twitter. Een keuze voor Dogecoin zou wat dat betreft olie op het vuur gooien en de boel wellicht nog erger maken.

Bitcoin heeft een grotere kans

In principe lijkt het erop dat Bitcoin een grotere kans heeft om een belangrijke rol te spelen in het nieuwe Twitter. Bijvoorbeeld middels het Lightning Network, waarmee het mogelijk is om praktisch gratis en onmiddellijke transacties te faciliteren. Dat is iets wat daadwerkelijk waarde toevoegt aan Twitter. Zeker omdat het ook mogelijk is om micro-transacties te doen met een paar satoshi.

Los daarvan ligt het in de lijn der verwachting dat crypto niet vooraan staat in de plannen van Musk. Zelfs als betalingen een ding worden bij Twitter, dan zal het waarschijnlijk beginnen met fiatgeld om het grote publiek te bereiken. Niet iedereen zal zomaar Bitcoin gaan gebruiken en voor Dogecoin geldt dat nog minder. Maar Elon Musk heeft gekkere dingen gedaan, dus de Dogecoin-gemeenschap mag hopen.

Dogecoin nieuws

Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?