Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Dogecoin stelt teleur met een daling van 32% na ‘DOGE day’

Crypto meme-token Dogecoin is fors gedaald na alle hype die was ontstaan in aanloop naar Doge-Day die gisteren was.


Van hoogtepunt naar dieptepunt

De Dogecoin prijs steeg de afgelopen week naar een all-time high van $0,418. Sinds deze piek daalde DOGE echter met 32%. De prijs zakte vandaag zelfs even tot een dieptepunt van $0,285. Deze daling was onvermijdelijk na de stijging van 250% in de afgelopen week die veroorzaakt werd door de hype en FOMO.

Sindsdien is het token erin geslaagd zich enigszins te herstellen. Op dit moment ligt de prijs van 1 DOGE rond de $0,322.


DOGE-day

20 april werd uitgeroepen tot ‘DOGE day’ na de start van campagnes van community leden op Twitter en Reddit. De trend verspreidde zich buiten crypto-kringen en zelfs snoepgoedmerken Snickers en Milky Way sloten zich aan bij de hype.

DOGE day was zelfs zo populair dat de reguliere media het zelfs oppikten. In een CNBC-rapportage werd vermeld dat de meme-token dit jaar enorme winsten heeft gemaakt.

Volgens CNBC verklaarde Mike Novogratz dat Dogecoin veel weg heeft van de GameStop beweging. Eind januari dreef de Reddit-groep ‘wallstreetbets’ de GameStop-aandelen omhoog, wat resulteerde in een koopwaanzin.

“Er is veel opwinding onder zeer jonge investeerders over mememunten en memes-ideeën. Ik vind het schokkend dat $GME nog steeds enige waarde heeft.”

Het doel van degenen die DOGE omhoog dreven, was om de prijs op 1 dollar te krijgen. Ze kwamen echter $0,58 tekort.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten