Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Dogecoin stijgt nu Elon Musk 9,2% van Twitter in handen heeft

De CEO van Tesla en oprichter van SpaceX, genaamd Elon Musk, heeft 9,2% van de aandelen van Twitter gekocht, volgens Bloomberg. Dit nieuws heeft gezorgd voor een flinke Dogecoin prijsstijging.


Aandeel van Twitter stijgt met 22%

Volgens een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission heeft Elon Musk 73.486.938 aandelen gekocht. 1 Twitter aandeel kostte $39,31 toen hij de aankoop deed. Dat betekent dat de CEO van Tesla meer dan $2,8 miljard heeft betaald voor 9,2 procent van de aandelen. De Amerikaanse aandelenmarkt is nog niet open, maar in de pre-markt is de prijs van Twitter al met meer dan 21% gestegen sinds de bekendmaking.

Aandeel twitter schiet omhoog – Bron: CNBC

Niet alleen Twitter-investeerders zijn blij met de aankoop van Musk. Ook Dogecoin investeerders mogen in hun handen wrijven. De DOGE prijs is door de aankondiging namelijk met meer dan 6 procent gestegen.


Musk doet aankoop vlak na uitkomst Poll

Musk kocht de aandelen van Twitter vlak na een enquête die hij had geplaatst over het al dan niet naleven van de vrijheid van meningsuiting door Twitter.

“Vrijheid van meningsuiting is essentieel voor een functionerende democratie. Gelooft u dat Twitter zich strikt aan dit principe houdt?” Musk’s Twitter-enquête vroeg.

Meer dan 2 miljoen Twitter-gebruikers reageerden, waarvan 70% van mening was dat Twitter zich niet hield aan het principe van vrijheid van meningsuiting. Wellicht dat Musk hier verandering in wil brengen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten