doge, dogecoin
Dogecoin

Dogecoin tijdens nieuwe correctie het hardste geraakt van alle top 10 coins

De volledige cryptomarkt heeft op vrijdag een enorme tik gekregen, maar van de top 10 coins is Dogecoin het hardste aangepakt. Dogecoin verloor in 24 uur tijd 14,6 procent en handelt momenteel op 0,06882 dollar. In het weekend was Dogecoin nog één van de uitblinkers met een koerswinst van ruim 20 procent. Zo snel kan het dus gaan in de cryptowereld.

Koerswinst als gevolg van Dogechain

De enorme opleving van Dogecoin tijdens het weekend is naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door de lancering van Dogechain, een DeFi-platform voor Dogecoin. Op het Dogechain netwerk is het mogelijk om met Wrapped Dogecoin gebruik te maken van DeFi-applicaties, is het mogelijk om NFTs te minten en nog veel meer.

Lang kon het Dogecoin leger niet genieten van die opleving, want inmiddels is een groot deel van de koerswinst weer verdampt. Bitcoin en Ethereum maakten een snoekduik en dat heeft de rest van de markt ook aangezet om hun posities in andere coins te liquideren. Achteraf bezien is het geen verassing dat Dogecoin het hardste is geraakt van alle top 10 coins. Vaak zie je dat een munt na een enorme stijging wat kwetsbaarder is voor correcties.

Begonnen als grap

Wat je wellicht niet weet is dat Dogecoin al sinds 2013 meeloopt in de crypto-industrie en oorspronkelijk is bedacht als grap. De oprichters van Dogecoin vonden het maar onzin dat je met het kopiëren van de code van Bitcoin een “nieuwe munt” kon creëren en dat die munten vervolgens ook economische waarde vertegenwoordigen. Inmiddels behoort Dogecoin echter al jaren tot de grootste munten van de industrie.

Voor het grootste deel van de geschiedenis was Dogecoin een project dat een beetje onder de radar van de markt bleef. Dat veranderde toen Tesla en SpaceX CEO Elon Musk op Twitter over de munt begon te praten. Vanaf 2020 begon de koers van Dogecoin als een “raket” te stijgen en bereikte het project op de top zelfs een market cap van 42 miljard dollar. Een market cap die hoger is dan de meeste bedrijven in de S&P 500.

Dogecoin nieuws

Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit
Whale koopt voor miljoenen aan Dogecoin, prijsstijging op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’