Huobi Exchange
Exchange

Dominica & Huobi werken samen voor digitaal identiteitsprogramma

De cryptocurrency exchange Huobi is een samenwerking aangegaan met Gemenebest Dominica, een onafhankelijke eilandstaat in de Caribische Zee. Samen gaan ze een digitale identiteit en nationale tokenservice uitrollen die het digitale burgerschap van de West-Indische eilandnatie belooft.

Info over Dominica

Dominica heeft zo’n 72.000 inwoners, maar zijn overheid wil de Metaverse- en Web3-technologie gaan verkennen om de ontwikkeling ervan uiteindelijk te stimuleren en talent aan te trekken uit het crypto- en blockchain-ecosysteem.

Het eilandland is één van de eerste Caribische landen die een dergelijk programma voor burgerschap door investering heeft ingevoerd. Paspoorten van Dominica geven tot meer dan 130 landen toegang, waaronder het vasteland van China, Hong Kong, de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Singapore en Zwitserland.

Lancering DMC en DID

Dominica’s regering zal nu gaan samenwerken met Huobi om de ‘Dominica Coin’ (of afgekort DMC) en digitale identiteitsdocumenten (DID) uit te geven aan DMC-houders die het digitale staatsburgerschap in het land zullen krijgen.
DMC en DID zullen draaien op het netwerk van TRON en zullen worden uitgegeven op Huobi Prime. Ze zullen tevens dienen als inloggegevens voor een toekomstig op Dominica gebaseerd Metaverse-platform.

De DMC-tokens zullen hiernaast cross-chain-compatibel zijn met Ethereum (ETH) en de BNB Smart Chain. Dit zal gebeuren via de BitTorrent Chain-bridge. Gebruikers van Huobi Prime komen direct in aanmerking voor de airdrop van DMC en Dominica DID’s.

Dergelijke DID’s kunnen als slot worden ingezet voor onder andere het ‘Know Your Customer’ (KYC)-proces, het openen van bankrekeningen in Dominica, het aanvragen van leningen en het registreren van digitale ondernemingen.

Exchange nieuws

Mede-oprichter van QuadrigaCX wordt geconfronteerd met kritisch onderzoek naar contant geld en goudbezit
Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
FTX in strijd tegen waardering ‘Sam Coins’ in faillissementszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?