Blockchain,, Trending

Domino’s Pizza Maleisië en Singapore integreert blockchain AI voor logistiek

Domino’s Pizza in Maleisië en Singapore zijn een samenwerking aangegaan met SingularityNET. Hierdoor wil Domino’s zijn blockchain-aangedreven kunstmatige intelligentie (AI) technologie implementeren in zijn eigen systemen.


Supply Chain Processen en Logistiek

De samenwerking houdt in dat SingularityNET zijn AI-algoritmen en oplossingen zal opnemen in de activiteiten van Domino’s Pizza. Hierdoor zullen de supply chain-processen en de logistiek van Domino’s naar verluidt worden verbeterd. SingularityNET is een op Ethereum (ETH) gebaseerde gedecentraliseerde marktplaats die sinds februari dit jaar live is gegaan. In korte tijd weet het platform al grote namen als Domino’s Pizza te werven.


Verbeteren van voedingsmiddelenindustrie

De samenwerking gaat echter verder. Zo is het uiteindelijke doel van de samenwerking om de gehele voedingsmiddelenindustrie te verbeteren door diverse haalbaarheidsstudies uit te voeren. Hiernaast worden er ook AI-gerichte workshops gehouden en worden de algoritmes steeds aangepast en vernieuwd.


Meer dan 260 winkels

Domino’s Pizza Maleisië en Singapore hebben gezamenlijk meer dan 260 winkels en meer dan 4000 werknemers. Waardoor de pilot goed kan worden uitgevoerd. Domino’s heeft zijn interesse in cryptocurrency en de blockchain eerder al bekend gemaakt. Zo accepteert de pizza-keten Bitcoin (BTC) als betaalmiddel voor hun Pizza’s.