Bitcoin

Donald Trump wil ‘’alle resterende Bitcoins’ in de VS produceren

Donald Trump doet er al maanden alles aan om Bitcoin (BTC) en cryptofans voor zich te winnen in de verhitte presidentsstrijd. Gisteren sprak de Republikein specifiek zijn steun uit voor de Bitcoin mining-industrie na een ontmoeting met verschillende leidinggevenden van Amerikaanse miningbedrijven.

BTC de ‘’laatste verdedigingslinie’’ tegen CBDC

Gisteren zou de Amerikaanse presidentskandidaat een ontmoeting hebben gehad met directeuren van verschillende Bitcoin mining-giganten, waaronder de beursgenoteerde Bitcoin miners CleanSpark, Riot Platforms en Marathon Digital.

Matthew Schult, de uitvoerend voorzitter van CleanSpark, was een van de aanwezigen en deelde enkele inzichten in een gesprek met Bloomberg.

Tijdens de ontmoeting zou Trump zijn liefde voor digitale activa hebben geuit evenals zijn begrip van de technologie erachter. Trump zou daarnaast hebben beloofd dat hij, indien verkozen tot president, de miners zou steunen en hun belangen zou behartigen.

Amando Fabiano, een raadslid van TeraWulf, deelde op socialmediaplatform X dat de miners met Trump hebben gesproken over hoe Bitcoin mining kan bijdragen aan het versterken van het elektriciteitsnet en het stimuleren van banencreatie.

Na de meeting plaatste Trump nog een bericht op TruthSocial, een door hemzelf opgericht socialmediaplatform, dat voortborduurt op zijn steun aan de Bitcoin miningindustrie.

Trump schreef dat hij wil dat ‘’alle resterende Bitcoins in de VS wordt geproduceerd’’ en beweerde dat dit het land zou helpen om ‘’energiedominant’’ te worden.

Ook liet Trump in zijn post weten dat Bitcoin naar zijn mening ‘’de laatste verdigingslinie’’ van het land is tegen een CBDC, ofwel een door de centrale bank uitgegeven cryptovaluta.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten