Shiba Inu and Supermoon
Shiba inu

Dramatische prijsdalingen SHIB leiden tot afname Shiba Inu-miljonairs

De Shiba Inu-cryptomunt heeft onmiskenbaar te lijden onder de huidige bearmarket. De koerswaarde heeft een historisch dieptepunt bereikt, met een verlies van meer dan 90% ten opzichte van haar piekwaarde. Dit heeft onvermijdelijk geleid tot een daling in het aantal SHIB-miljonairs, een cijfer dat op dit moment op een absoluut dieptepunt ligt.

Nog maar 1.207 Shiba Inu-miljonairs over

Met de drastische daling van de Shiba Inu-koers hebben veel investeerders hun miljonairs-status verloren. De eens zo bloeiende gemeenschap van miljonairs is afgenomen tot een schamele 1.207 adressen. Deze adressen, die elk ten minste $1 miljoen aan SHIB herbergen, worden met iedere dag dat voorbijgaat schaarser.

De daling kan deels worden toegeschreven aan het feit dat de memecoin de steun bij de $0,000008 verloor en verder daalde. Anderzijds spelen ook factoren zoals grote investeerders, die in een haastige poging om uit de munt te stappen, hun bezit te koop aanbieden.

Herstructurering van de Shiba Inu-tokens: kleinere investeerders nemen het voortouw

De munten die door deze paniekerige verkoop opnieuw de markt instromen, worden echter niet genegeerd. Integendeel, ze worden opgeslokt door kleinere investeerders. Dit proces zorgt voor een meer gelijkmatige verdeling van de munten onder de houders. Op dit moment vertegenwoordigen de portefeuilles met ten minste $1 miljoen aan tokens slechts 0,1% van het totale aantal houders, wat een duidelijke verschuiving in het investeringslandschap illustreert.

SHIB investeerders lijden grote verliezen

Shiba Inu is één van de slechtst presterende cryptomunten van de afgelopen week. De koers is namelijk in 7 dagen tijd met meer dan 20 procent gedaald.

Mede hierdoor kan op dit moment slechts een schamele 11% van alle investeerders claimen dat ze winst maken. De overweldigende meerderheid, ongeveer 86% van de meer dan 1,3 miljoen investeerders, lijdt echter verlies bij de huidige koersen.

Ter illustratie: Dogecoin (DOGE), de meest directe rivaal van Shiba Inu, kan nog altijd stellen dat ongeveer de helft van zijn investeerders winstgevend is. En de winstgevendheid van Bitcoin (BTC), de onbetwiste koning van de cryptovaluta’s, ligt op een aanzienlijke 62% van het totale aantal bezitters.

Indien de huidige markttrend zich voortzet en de prijzen blijven dalen, kunnen de winstgevendheidsniveaus van SHIB verder dalen. Dit zou onvermijdelijk ook een verdere daling van het aantal SHIB-miljonairs tot gevolg hebben.

Ondanks de huidige tegenslagen blijft Shiba Inu een speler om rekening mee te houden in het cryptolandschap. De munt heeft immers een aanzienlijke gemeenschap van volgers en investeerders achter zich.

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu verbrandt 2,3 miljard SHIB in september
164 miljoen SHIB Geburned: Staat ons een forse prijsstijging te wachten
Zoveel geld zou je nu hebben als je in november 2021 voor 1000 euro aan Shiba Inu (SHIB) had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in november 2021 voor 1000 euro aan Shiba Inu (SHIB) had gekocht
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43