Nasdaq Logo on Office
Exchange, Regulatie

Duidelijke set regels nodig voor Nasdaq voordat ze crypto-exchange lanceren

De vice-president van de Amerikaanse beurs Nasdaq heeft bekend gemaakt dat zij geen directe plannen hebben om een crypto-exchange te openen. Volgens hen is er eerst meer duidelijkheid nodig omtrent regelgeving door de beleidsmakers.

Retailkant van cryptomarkt is redelijk verzadigd

Dit werd verteld in een interview met Bloomberg. Hierin gaf Cohen aan dat de retailkant van de cryptomarkt inmiddels wel redelijk verzadigd is. Er zouden voldoende crypto-exchanges zijn die inspelen op alle behoeften van retailbeleggers.

Cohen voegde hier aan toe dat zijn bedrijf zich voor nu blijft richten op crypto-bewaardiensten die afgelopen september gelanceerd werden.

Dit betekent echter niet dat ze aan geen enkele andere crypto-dienst zullen werken. Naar verluidt werken ze namelijk ook aan het bouwen van uitvoeringsmogelijkheden op het platform om activa te verplaatsen en over te dragen.

Gebrek aan regelgeving zorgt voor enkele problemen

Eerder aarzelde de één na grootste effectenbeurs van de wereld om een eigen crypto-exchange te lanceren in de Verenigde Staten (VS). Nu de cryptomarkt echter een andere prijscyclus heeft meegemaakt willen ze dat de beleidsmakers van de VS nu eerst met een duidelijke regelgeving moeten komen.

De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) onder leiding van Gary Gensler is vrij openhartig geweest over de kwetsbaarheden die de opkomende markt bezit en toch hebben de VS, ondanks talloze oproepen voor duidelijkere regelgeving vanuit het Congres, niet erg veel vooruitgang geboekt op het gebied van regelgeving.

Het gebrek van een duidelijke regelgeving verhindert niet alleen gevestigde spelers zoals Nasdaq om in de crypto-ruimte te stappen, maar ook al bestaande cryptoplatforms in het land hebben van tijd tot tijd geleden onder handhavingsacties én financiële boetes. Het is echter niet bekend of er op korte termijn meer duidelijkheid zal komen op dit gebied.

Regulatie nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins