Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Duitse neobank N26 lanceert nog later dit jaar handel in crypto

De Duitse neobank N26 lijkt eindelijk klaar te zijn om crypto- en aandelenhandel te implementeren na het streven naar een wereldwijde expansie. De N26-bank is één van de grootste Europese Fintechs en is gewaardeerd op meer dan $9 miljard.


N26 legt focus op Europese markten

Ondanks dat het een vroege speler was in de financiële technologie-boom in heel Europa, veroorzaakten de wereldwijde ambities van de in Berlijn gevestigde online bank N26 een tegenslag in de diversificatie van diensten. Zo zei N26 mede-oprichter en co-CEO Max Tayenthal in een FT-interview.

Na het verlaten van twee kritieke fintech-markten, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, is N26 van plan om ‘zijn focus op zijn Europese activiteiten te verscherpen’. Dit gaat het doen door nieuwe producten en diensten te introduceren aan zijn 7 miljoen klanten.

Volgens Tayenthal, die toegaf dat de online bank zijn productuniversum moet uitbreiden, wil N26 in 2022 een cryptohandelsbedrijf lanceren. Dit wordt gevolgd door een aandelenmakelaardij, in plaats van ‘vlaggen op nieuwe markten te zetten’.

De mobiele app N26 biedt momenteel geen crypto-functionaliteit. Functies van het aanstaande product met betrekking tot cryptohandel moeten nog worden onthuld. 

N26 kondigde in november zijn vertrek uit de Amerikaanse markt aan toen het naar aanvullende financiële producten en diensten voor zijn Europese klanten hintte. De aankondiging luidde als volgt: 

“N26 zal zijn strategie het komende jaar richten op het verbreden van zijn ervaring met digitaal bankieren naar nieuwe markten om beleggingsproducten op te nemen”


Verschillende beperkingen opgelegd afgelopen jaar

Het bedrijf werd in mei 2021 getroffen door verschillende beperkingen van de Duitse financiële waakhond BaFin. Dit kwam deels vanwege het ontbreken van antiwitwascontroles. BaFin bepaalde dat de N26 niet meer dan 50.000 klanten per maand mag aannemen. Dit was terwijl het bedrijf vorig jaar gemiddeld 170.000 nieuwe klanten per maand aannam.

Tayenthal beschreef de door BaFin afgedwongen nieuwe klantenlimiet als een enorme beperking voor de door groei-investeerders gefinancierde fintech. Verder zei hij dat verwacht dat de toestand tegen het einde van de zomer van 2022 beter zal zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten