Ethereum,, Trending

Duitse toezichthouder keurt Ethereum-verkoop ter waarde van $280 miljoen goed

Fundament, een blockchain-startup dat zich nu wereldwijd bekend maakt, heeft van de Duitse toezichthouders groen licht gekregen. Hierdoor kunnen zij de eerste getokeniseerde obligaties uitgeven. Deze worden vervolgens op grote schaal aangeboden aan potentiële beleggers. Het gaat om een waarde van ongeveer $280 miljoen.


Toezichthouder BaFIN

Dat maakt de Duitse financiële toezichthouder ‘BaFIN’ bekend. Zij hebben de aanvraag goedgekeurd met een waarde van €250 miljoen (of $280 miljoen omgerekend). Door de regulering kunnen particuliere beleggers nu instappen zonder investeringsbeperking. Er zal gebruik worden gemaakt van de cryptocurrency Ethereum om de betalingen te voltooien.

Dit wil zeggen dat iedereen, theoretisch gezien over de hele wereld, voor een bedrag van bijvoorbeeld €100 kan investeren en hiermee Duits commercieel onroerend goed koopt. Deze kan vervolgens na een bepaalde periode weer worden verkocht voor een hoger bedrag.


Onroerend goed op de blockchain

De blockchain is een populaire oplossing geworden voor onroerend goed. Deze ruimte wordt steeds drukker. Dit vanwege zijn veiligheid en gebruiksgemak. Zo worden privé plaatsingen vaak automatisch goedgekeurd en is er geen goedkeuring vanuit de financiële markt nodig.

Momenteel wordt er hard gewerkt om de digitale obligaties uit te geven en alles werkend te krijgen. Wanneer dit is gebeurt zal de verkoop worden gestart.