Ethereum Nieuws

Duizenden Ethereum uit het ICO-tijdperk komen weer tot leven

Een investeerder die in 2014 meedeed aan de ICO van Ethereum besloot zijn Ethers na acht jaar weer eens in beweging te brengen. Vanaf de ICO van 2014 tot en met vandaag stonden de munten op hetzelfde adres. Het gaat om een totaal van 2.365 Ethers, waarvan er nu 2.360 naar een nieuwe wallet verplaatst zijn.

Gigantische koerswinst

De investeerder in kwestie zal behoorlijk blij zijn met zijn investering. In 2014 betaalde hij namelijk 733,15 dollar voor de 2.365 Ethereum. Investeerders kregen in 2014 namelijk de mogelijkheid om voor 0,31 dollar per token in te stappen tijdens de ICO.

Op het moment van schrijven zijn die Ethers ruim 4,3 miljoen dollar waard. Daarmee heeft de investeerder in kwestie dus een winst van ongeveer 586.000 procent geboekt over zijn investering.

Er zijn waarschijnlijk maar weinig investeringen die aan dat rendement kunnen tippen. Veel mensen zullen waarschijnlijk behoorlijk jaloers zijn op het rendement van de investeerder, maar destijds was het een gigantische gok.

In 2014 was het immers allesbehalve een zekerheid dat Ethereum de koersen zou bereiken waar het vandaag op staat. Op de all-time high van 4.878 dollar was de investering van deze persoon zelfs 11,5 miljoen dollar waard.

Nog maar 5 Ethers over

Op dit moment zit er in de originele wallet nog maar 5 Ethereum die op dit moment een waarde van iets minder dan 10.000 dollar dragen. Daarnaast bezit de investeerder nog iets meer dan 200 dollar aan altcoins.

Het lijkt erop dat de Ethers in een onderhandse deal verkocht zijn. Al is het natuurlijk ook mogelijk dat de investeerder er simpelweg voor heeft gekozen om zijn wallets te herorganiseren.

De ontvangende wallet heeft tot nu toe in ieder geval nog niets met de Ethereum gedaan. Zoals je in de bovenstaande afbeelding kunt zien staan ze allemaal nog in de nieuwe wallet, die speciaal voor deze transactie aangemaakt lijkt te zijn.

Ethereum nieuws

Jack Dorsey claimt dat Ethereum een effect is
Ethereum herpakt zich maar neerwaartse trend blijft intact
Aantal Ethereum bij de beurzen op laagste punt in 5 jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen