Ethereum, Ether
Ethereum

Dump aanstaande? Celsius stuurt $1 miljard Ethereum naar de beurzen

Het failliete crypto-leenplatform Celsius lijkt zich op te maken voor een gigantische verkoopactie. Op 25 januari stuurde het namelijk in 13 transacties 443.961 Ethereum naar de beurzen. Moeten we ons nu zorgen maken over koersdumps of valt het allemaal wel mee voor Ethereum?

Wat is er aan de hand?

Het plan is dat Celsius half februari begint met het uitbetalen van crediteuren. In 2022 ging het leenplatform failliet, nadat een groot deel van de industrie in de problemen was gekomen als gevolg van onder andere het omvallen van Terra Luna.

Daarmee gingen er miljarden dollar aan kapitaal in rook op. Omdat Terra ook nog eens een gigantische hoeveelheid Bitcoin beheerde, schoot ook de Bitcoin koers omlaag het het imploderen van de stablecoin van het bedrijf.

Die Bitcoin kocht Terra zogenaamd om hun stablecoin te “stabiliseren” maar dat bleek niet zo succesvol als iedereen aanvankelijk hoopte.

Daarna stortte de markt in een bleek dat partijen als Celsius de zaakjes ook niet helemaal op orde hadden. Niet lang daarna ging het failliet en verloren veel klanten van het bedrijf hun geld. Nu worden langzaam alle overgebleven assets verkocht en teruggestuurd naar de geldeiers.

Wat gaat Celsius doen?

Het doel is om de crypto van klanten, voor zover ze die nog hebben, vanaf de medio-februari terug te sturen naar de gebruikers. Het kan zijn dat ze om die reden Ethereum richting de beurzen stuurden, zodat ze die vanaf daar goedkoper naar hun klanten kunnen sturen.

https://twitter.com/CelsiusNewCo/status/1750610484431110515?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1750610484431110515%7Ctwgr%5E57c76e37a2f7cd70cf8368596dd794fbd0d1deef%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fcelsius-moves-billion-in-ethereum-to-coinbase-paxos

Op 9 januari kwam er voor sommige ex-gebruikers van Celsius nog wat minder gezellig nieuws. Mensen die 90 dagen voor de faillissementverklaring op 13 juli hun assets van het platform haalden, moeten die mogelijk voor 31 januari terugsturen.

Zo zijn deze mensen er dus alsnog niet in geslaagd om te ontsnappen aan het Celsius-drama. De belangrijkste les? Doe heel goed onderzoek als je een beursplatform wil gebruiken en als iets te mooi lijkt om waar te zijn (rendement op je Bitcoin), dan is het vaak ook te mooi om waar te zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Goed nieuws: SEC keurt Spot Ethereum ETF’s goed
Beslissende dag voor Ethereum ETF: Zo laat wordt het oordeel verwacht
Econoom voorspelt nieuwe all-time high voor Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?