Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Duurzame Bitcoin-miner gebruikt afvalwarmte voor drogen van hout

In Noorwegen wordt vaak gekeken naar nieuwe manieren van hernieuwbare energie. Ze zijn in Europa dan ook de koploper op het gebied van hernieuwbare energie. Maar liefst 99% van alle Noorse energie komt uit waterkracht.


Hete lucht ingezet om te drogen

Het grootste datacenter van Noorwegen, Kryptovault, is tevens de grootste miner van de top cryptocurrency Bitcoin (BTC). Zij verbruiken dan logischerwijs veel energie. Het gebruik van enkel regeneratieve waterkracht bleek niet genoeg te zijn.

In de Honefoss Bitcoin-mining operatie wordt de hete lucht die geproduceerd wordt door de actieve Bitcoin-mininginstallaties nu gerecycled. Zo wordt deze hete lucht nu gebruikt om recent gehakte boomstammen te drogen.

Volgens de CEO van Kryptovault, Kjetil Hove Pettersen, is naast het drogen van boomstammen ook het drogen van zeewier een optie die ze later dit jaar nog gaan opzetten.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Noorwegen wellicht ideaal land voor crypto-minen

Noorwegen is wellicht een ideaal land voor het minen van cryptocurrencies als de Bitcoin. Zo kent het land veel “opgesloten energie”. Dit suggereert een (veel) hogere productie van energie dan nodig is. Dit vertaalt op zijn beurt naar zeer gunstige energieprijzen, een belangrijk onderdeel voor grootschalige crypto-miners.

Toch blijft de route naar het minen van cryptocurrencies met 100% groene en hernieuwbare energie niet eenvoudig. Miners staan dan ook voor talloze uitdagingen hierin. Zo zijn er diverse project- en engineeringperspectieven voor financiële uitdagingen, waarbij banken, belasting- en regelgevingsnaleving betrokken zijn. Alleen al de stap van het opzetten van een bankrekening als je in deze branche werkt, kan tegenwoordig een grote uitdaging zijn.

Al met al blijft de stap van de Noorse Bitcoin-miner een stap in de goede richting. Alhoewel het naar verwachting nog even duurt voordat het minen van cryptocurrencies wereldwijd met 100% groene en hernieuwbare energie gebeurt, wordt iedere stap hierin door de industrie gewaardeerd.

Bitcoin nieuws

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten