Hack Nieuws

Hack Nieuws

Edward Snowden: gamers kunnen kwetsbaar zijn voor uitbuiting via NFT’s

De klokkenluider Edward Snowden heeft aangegeven dat hij zich enige zorgen maakte over de manier waarop sommige bevoorrechte personen of bedrijven in de digitale ruimte NFT’s in de game-industrie zouden kunnen gebruiken.


Protiferen van gebruikers

Snowden heeft aangegeven dat hij, alhoewel hij een aantal use-cases had gezien voor NFT’s om fondsen te werven voor goede doelen, hij zich zorgen maakt over de technologie die ‘de gaming-wereld insluipt’. Volgens de klokkenluider zijn een aantal aspecten van de Metaverse zelfs ‘vreselijk, en gruwelijk en tragisch’. Dit vindt hij omdat ze probeerden te profiteren van de virtuele ontsnappingen van gebruikers. Snowden zei het volgende:

“We hebben mensen die een kunstmatig gevoel van schaarste proberen te injecteren in een domein na een periode van schaarste. Ik denk dat de community heel erg zou moeten proberen de ontwikkelingsboog af te buigen van het injecteren van kunstmatige, onnodige schaarste, volledig ten gunste van een of andere beleggersklasse.”


Niet iedereen heeft dezelfde mening

Toch deelt niet iedereen dezelfde mening als Snowden. De mede-oprichter van Ethereum (ETH), Gavin Wood, vind bijvoorbeeld iets anders. Wood ziet NFT’s als een meer flexibele manier om de toegang tot hun product te beperken, ook voor videogame-ontwikkelaars. Hij zei hierover het volgende:

“Ik heb er geen probleem mee dat game-ontwikkelaars de toegang tot hun product op dezelfde manier beperken als dat ze dat al tientallen jaren hebben.”

Toch komen de opmerkingen van zowel Snowden als Wood niet uit het niets. Wereldwijd lijken gokbedrijven namelijk een breder netwerk uit te werpen voor de acceptatie van onder andere NFT’s. Ook het steeds vaker terugkomende Play-To-Earn-model groeit sterk in populariteit. Er lijkt hierdoor een grote verandering te komen in de (nabije) toekomst. Het is echter nog onzeker hoe dit zich precies gaat uitspelen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten