Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Edward Snowden onthult dat hij een van de zes personen was die Zcash hielp lanceren

De bekende klokkenluider, Edward Snowden, heeft onthuld dat hij een cruciale rol heeft gespeeld bij het creëren van privacytoken Zcash (ZEC).

Wie is John Dobbertin?

Vandaag bracht ZCash een video naar buiten waarin Snowden geïnterviewd werd. In dit interview gaf hij aan een van de zes personen te zijn die een stuk van de Zcash multisignature private key in bezit heeft. Deze 6 mensen lanceerde het project op 23 oktober 2016. In de video verklaarde Snowden:

“Mijn naam is Edward Snowden. Ik nam deel aan de originele Zcash-ceremonie onder het pseudoniem John Dobbertin.”

Edward Snowden is de klokkenluider die de bewakingstactieken van de Amerikaanse regering onthulde en in 2013 onderdook.

Zcash is een gedecentraliseerde blockchain die nulkennisbewijzen gebruikt in zijn transacties. ZEC-transacties kunnen niet worden gevolgd en de verzonden bedragen kunnen niet worden bepaald, in tegenstelling tot de relatief transparante Bitcoin.

Tijdens de Zcash-ceremonie combineerden Snowden en vijf andere mensen elk hun deel van de Zcash-privésleutel om het project te lanceren. Geen van de deelnemers wist wie de anderen waren, noch welk deel van de sleutel ze bezaten om hun anonimiteit te beschermen. Dit is een van de voornaamste principes van het project.

Het belangrijkste deel van elke persoon moest worden vernietigd om te voorkomen dat munten of transacties in de toekomst worden vervalst.

Het probleem met Bitcoin

In het interview met Zcash Media deelde Snowden zijn enthousiasme voor het project en zijn passie voor privacy. Hij zei:

“Het probleem met Bitcoin is dat je geen echte vrije handel kunt hebben tenzij je privéhandel hebt. Ik ben gewoon heel blij om te zien dat het Zcash-project ons steeds dichter bij dat ideaal van een vrije valuta brengt die ook een privévaluta is.”

Het nieuws over de bijdrage van Snowden had niet veel effect op de prijs. ZEC is 1,7% gestegen in de afgelopen 24 uur en handelt op een prijs van $148 volgens gegevens van CoinMarketCap.

Altcoin nieuws

Dit is waarom de EOS koers omhoog is geschoten Dit is waarom de EOS koers omhoog is geschoten
Do Kwon’s eerste interview sinds de ondergang van Terra Do Kwon’s eerste interview sinds de ondergang van Terra
Ethereum Classic koers stijgt naar hoogste punt in 4 maanden tijd Ethereum Classic koers stijgt naar hoogste punt in 4 maanden tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten