zcash, zec
Blockchain

Edward Snowden onthult dat hij een van de zes personen was die Zcash hielp lanceren

De bekende klokkenluider, Edward Snowden, heeft onthuld dat hij een cruciale rol heeft gespeeld bij het creëren van privacytoken Zcash (ZEC).

Wie is John Dobbertin?

Vandaag bracht ZCash een video naar buiten waarin Snowden geïnterviewd werd. In dit interview gaf hij aan een van de zes personen te zijn die een stuk van de Zcash multisignature private key in bezit heeft. Deze 6 mensen lanceerde het project op 23 oktober 2016. In de video verklaarde Snowden:

“Mijn naam is Edward Snowden. Ik nam deel aan de originele Zcash-ceremonie onder het pseudoniem John Dobbertin.”

Edward Snowden is de klokkenluider die de bewakingstactieken van de Amerikaanse regering onthulde en in 2013 onderdook.

Zcash is een gedecentraliseerde blockchain die nulkennisbewijzen gebruikt in zijn transacties. ZEC-transacties kunnen niet worden gevolgd en de verzonden bedragen kunnen niet worden bepaald, in tegenstelling tot de relatief transparante Bitcoin.

Tijdens de Zcash-ceremonie combineerden Snowden en vijf andere mensen elk hun deel van de Zcash-privésleutel om het project te lanceren. Geen van de deelnemers wist wie de anderen waren, noch welk deel van de sleutel ze bezaten om hun anonimiteit te beschermen. Dit is een van de voornaamste principes van het project.

Het belangrijkste deel van elke persoon moest worden vernietigd om te voorkomen dat munten of transacties in de toekomst worden vervalst.

Het probleem met Bitcoin

In het interview met Zcash Media deelde Snowden zijn enthousiasme voor het project en zijn passie voor privacy. Hij zei:

“Het probleem met Bitcoin is dat je geen echte vrije handel kunt hebben tenzij je privéhandel hebt. Ik ben gewoon heel blij om te zien dat het Zcash-project ons steeds dichter bij dat ideaal van een vrije valuta brengt die ook een privévaluta is.”

Het nieuws over de bijdrage van Snowden had niet veel effect op de prijs. ZEC is 1,7% gestegen in de afgelopen 24 uur en handelt op een prijs van $148 volgens gegevens van CoinMarketCap.

Altcoin nieuws

Kritieke beveiligingsfout in het Cosmos blockchain systeem tijdig opgelost
Worldcoin kent komende 6 maanden een inflatie van 19%
Hedera Hashgraph stijgt met 100 procent: Wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?