Stablecoin
Stablecoin

Een nieuwe stablecoin waar je rente op kunt verdienen?

Er komt een nieuwe stablecoin naar de markt, waarop je rente kunt verdienen. Hoe ze dat doen? Simpelweg door Amerikaanse staatsleningen te tokeniseren. Die leningen betalen een rente uit en een deel daarvan zal naar de gebruikers gaan.

Qua partners staan er met BlackRock, Circle, Fireblocks en Coinfirm een aantal stevige institutionele partijen op de lijst voor het project, dat zal leven onder de naam Midas.

De opkomst van het Midas

De partijen in kwestie introduceren een stablecoin genaamd stUSD, die wordt ondersteund door Amerikaanse Treasuries. Volgens een presentatie, is Midas van plan om zijn stUSD-token in de komende weken op gedecentraliseerde financiële (DeFi) platforms zoals MakerDAO, Uniswap en Aave te lanceren. Het Midas-stablecoinproject heeft plannen om Treasuries aan te schaffen via vermogensbeheerder BlackRock en maakt gebruik van de USDC-stablecoin van Circle Internet Financial als toegangspunt, volgens de presentatie. Institutionele partners zoals custody technology provider Fireblocks en blockchain analytics firm Coinfirm worden ook genoemd.

Traditionele financiën getokeniseerd

Opvallend is dat de rendementen van activa in de traditionele financiële sector (TradFi), zoals Amerikaanse Treasuries, momenteel hoger liggen dan die van conventionele DeFi-producten. Het Midas-project stelt voor om TradFi-producten te tokenen, waardoor ze toegankelijk worden in het DeFi-ecosysteem, zoals aangegeven in de presentatie.

Midas’ toekomst met getokeniseerde “real-world assets”

Het fenomeen van zogenaamde getokeniseerde “real-world assets” krijgt veel aandacht in de digitale activaruimte. Het trekt de interesse van TradFi-bedrijven die proberen belangrijke delen van de markten en de financiële wereld naar blockchain-infrastructuur te brengen, vanwege de potentiële efficiëntie. In het bijzonder zijn Treasuries een aandachtspunt, met een verwachte groei in 2023.

De geplande lancering van de Midas stablecoin op DeFi-platforms, gepland voor dit kwartaal met een retailrelease begin volgend jaar, sluit aan bij een opmerkelijke trend van opbrengst genererende stablecoins, vergelijkbaar met Mountain Protocol en Ondo Finance. Het is belangrijk op te merken dat het voorgestelde Midas stUSD-project niet verward moet worden met de nu failliete DeFi-investeringsfirma Midas.

Het Midas-team, bestaande uit Fabrice Grinda, oprichter en uitvoerend voorzitter van het blanco chequebedrijf Global Technology Acquisition Corp. (GTAC), en Dennis Dinkelmeyer, vicepresident van GTAC, heeft nog niet gereageerd op verzoeken om commentaar. Het Midas stUSD-token wordt volgens het presentatiedeck voor 100% gedekt door Amerikaanse Treasuries en wordt uitgegeven als een schuldbewijs volgens het Duitse recht. Midas benadrukt dat de fondsen worden gehouden bij een gereguleerde custodian in gescheiden rekeningen bij BlackRock, en dat het volledig voldoet aan de Europese effectenwetgeving en anti-witwaswetgeving. De overdracht van het token vertegenwoordigt de overdracht van wettelijke rechten op de onderliggende waarde.

Stablecoin nieuws

Rusland debuteert met grensoverschrijdende betalingen in Tether
Stablecoin bedrijf Tether bezit voor 2,4 miljard dollar aan Bitcoin
Binance schort euro stablecoin op na een prijsstijging van 200%
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers