Amerika, verenigde staten
Bitcoin

Eén op de tien Amerikanen investeert in crypto

De acceptatie van cryptocurrenncies in Amerika neemt snel toe. Meer dan 1 op de 10 mensen in het land investeert nu namelijk in crypto.


Investeren in cryptocurrencies wordt steeds populairder

Uit een enquête van de CNBC, waaraan 5.530 personen meededen, bleek dat een groot deel van de Amerikanen veel vertrouwen heeft in de groei van de crypto industrie. De redenen waarom ze investeren in de digitale valuta loopt uiteen.

Zo noemt 60% van de Amerikaanse crypto-investeerders het potentieel voor langetermijngroei de reden achter hun investering, terwijl 44% juist kijkt naar het potentieel voor hoge groei in een korte periode. 33% van de respondenten werd aangetrokken door crypto doordat het heel gemakkelijk is om in te stappen, terwijl iets meer dan een kwart (26%) zegt verslaafd te zijn aan de opwinding van beleggen.

Misschien ligt een deel van de groeiende interesse dus wel bij de spanning die het met zich meebrengt. Het is dan ook niet zo gek dat bijna de helft van de respondenten zegt dat het investeren in cryptocurrencies een hoog risico is.


Wat voor mensen investeren in cryptocurrencies?

De enquête geeft ook een duidelijk beeld van het type persoon dat het meest waarschijnlijk in cryptocurrencies zal investeren.

Zo zijn het twee keer zoveel mannen die in crypto te investeren. Leeftijd is ook een belangrijk onderdeel, waarbij oudere beleggers de sector als een hoog risico beschouwen terwijl jongeren het een minder groot risico vinden. Een totaal van 29% van de beleggers in de leeftijd van 18-34 jaar zegt dat crypto’s een hoog risico zijn, terwijl bijna de helft (46%) van de oudere respondenten van mening is dat investeren in cryptocurrencies een hoog risico is.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?