Bitcoin

Een zwakke Yuan kan leiden tot een Sterkere Bitcoin

Yasuo Matsuda, van het bedrijf FXCoin, ziet de economische sancties tegen China ten midden van de COVID-19 pandemie als een grote kans om Chinese handelaren naar Bitcoin te drijven.

De senior strateeg van het Japanse crypto bedrijf denkt namelijk dat de devaluering van de Chinese yuan zal zorgen dat steeds meer chinezen gebruik gaan maken van de Bitcoin.


Bitcoin gaat nog populairder worden

Yasuo Matsuda van FXCoin vertelde aan de nieuws website ‘Cointelegraph Japan’ dat Bitcoin waarschijnlijk populairder zou zijn onder Chinese staatsburgers die te maken hebben met economische sancties.

De strateeg vertelt dat de mensen in China “gefrustreerd zijn door de recessie van de binnenlandse economie” en op zoek zouden zijn naar een ontsnapping. Matsuda vertelt:

De sterke positie van China op het gebied van wetgeving zoals de invoering van de Hongkongse nationale veiligheidswet is opvallend geweest, maar de impact van het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat de binnenlandse economie in een recessie terecht is gekomen. De prikkel om activa naar het buitenland te verplaatsen is groot en als de wetgeving leidt tot economische sancties vanuit de Verenigde Staten, zal BTC waarschijnlijk nog populairder worden.


Chinese yuan verliest haar waarde

Matsuda wees erop dat de yuan en de Bitcoin niet altijd in dezelfde richting gecorreleerd zijn, maar juist vaak tegenovergesteld van elkaar bewegen. Hij verwacht daarom dat een waardevermindering in de yuan Chinese inwoners zou kunnen uitnodigen om in 2020 meer Bitcoin te kopen.

“Wanneer de yuan daalt, stimuleert het de inwoners van China om hun activa naar het buitenland te verplaatsen omdat hun geld anders minder waard wordt ten opzichte van dollars. Dit veroorzaakt verdere waardevermindering van de yuan. Omdat de Chinese regulering van kapitaalvluchten echter zeer streng is, zien sommigen Bitcoin als de juiste keuze.”

De waarde van de yuan daalde tijdens de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China in 2019 scherp en bereikte een dieptepunt in september. Hoewel de yuan in januari licht herstelde, is de munt nog steeds uitermate weinig waard.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?