Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Eerste Bitcoin ETF van Australië kan $1 miljard aantrekken

Australische investeerders kunnen vanaf volgende week hun eerste Bitcoin-spot-ETF verhandelen. Dit omdat de ‘Cosmos Asset Management Bitcoin ETF wordt gelanceerd’.

De eerste Australische Bitcoin ETF

Financiële toezichthouders hebben groen licht gegeven voor de eerste Bitcoin exchange-traded fund van Australië. De Australian Financial Review meldt dat er heel veel interesse is en er wellicht een kapitaal instroom van $1 miljard zou kunnen plaatsvinden.

Een ETF is een gereguleerd exchange-traded fonds waarmee beleggers kunnen profiteren van de prijs van Bitcoin. Dit kunnen ze doen zonder dat ze zelf Bitcoin hoeven te bezitten.

Cosmos Asset Management versloeg de lokale concurrenten VanEck, BetaShares en EFT Securities. Hierdoor is Cosmos de eerste die een Bitcoin ETF in Australië uit mag geven. Volgens Sydney Morning Herald zijn alle bedrijven sinds maart al in de race om de wettelijke goedkeuringen af te ronden.

De Cosmos Asset Management Bitcoin ETF zal worden genoteerd op CBOE Australia. Er is goedkeuring geweest van de Australia Securities Exchange (ASX) Clear capital markets clearinghouse. Goedkeuring kwam er nadat Cosmos het minimum van vier marktdeelnemers had binnengehaald om de 42% margevereisten te ondersteunen. Deze zijn nodig om risico’s te dekken. De Cosmos Bitcoin ETF biedt indirecte blootstelling aan spot Bitcoin-investeringen via de Canadian Purpose Bitcoin ETF.

Een succesvolle eerste ETF

Kurt Grumelart, handelaar bij het Australische vermogensbeheerbedrijf Zerocap, noemde de ETF-goedkeuring “opwindend”. Hij verwacht dat de nieuwe Bitcoin ETF zeer succesvol zal zijn:

“Het evenement markeert een grote stap voorwaarts voor Australië en de algemene acceptatie van de crypto-industrie als geheel.”

Grumelart voorspelde dat een succesvolle lancering zal leiden tot een toestroom van andere spelers.

“Als overzeese markten een indicatie zijn, is het waarschijnlijk dat een succesvolle lancering zal leiden tot een groot aantal vermeldingen voor op crypto assets gebaseerde fondsen buiten Bitcoin”. Aldus Grumelart.

Dit wordt de tweede crypto gerelateerde ETF van Cosmos sinds vorig jaar, toen het bedrijf zijn Global Digital Miners Access ETF uitbracht.

Australische regelgevers hebben het afgelopen jaar gewerkt aan duidelijke regels voor de crypto industrie. De Australian Securities and Investments Commission (ASIC) wil meer autoriteit over de sector. Senator Andrew Bragg vindt het ongepast totdat cryptocurrency wordt erkend als een financieel asset onder de Australische wet.

Grumelart zei dat hij gelooft dat het verduidelijken van de regels de ontwikkeling van de industrie zal helpen.

“Naarmate de nieuwe ASIC-regels voor crypto assets uitkomen, verwachten we meer duidelijkheid voor lokale bewaarders en serviceproviders. Binnen het komende jaar wordt er een nieuwe mogelijkheid geopend.”

Bitcoin nieuws

7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto 7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto
Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen” Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen”
Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten? Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten?
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten