Newsbit

Ethereum (ETH) Logo Smartphone

Eerste Ethereum- en Eth2-fusietransactie voltooid

Ethereum (ETH) Logo Smartphone

Naar verluidt heeft de blockchain beveiligingsprovider genaamd Sigma Prime zijn eerste samenvoegingstransactie tussen de twee Ethereum (ETH)-netwerken succesvol uitgevoerd.


Transactie verbruikt bijna geen energie meer

Hiermee is de eerste grote stap inmiddels gezet. Naar verluidt heeft zijn Lighthouse-klant de transactie uitgevoerd, met behulp van alleen maar Proof of Stake-validators. Het gevolg van deze transactie was een enorme daling in energieverbruik, in tegenstelling tot dezelfde transactie op het huidige netwerk. Zo werd er naar verluid 99.98% minder energie verbruikt voor deze transactie op het Eth2-netwerk dan op het huidige Eth-netwerk.

Alhoewel dit uiteraard een enorme prestatie is, is het wel benoemingswaardig dat het product nog ver verwijderd is van de fase waarin het daadwerkelijk live gaat. Het zou kunnen dat dit percentage nog iets afneemt. Toch geeft het een enorm positief beeld over de mogelijke aankomende prestaties.


Profiteren van staking eenvoudiger dan mining

De transactie is onderdeel van de eerste stappen richting fase 1.5 in de volledige roadmap naar Ethereum 2.0. Het bedrijf zet hiermee grote eerste stappen richting Eth 2.0. Onder verwijzing naar de stijgende kosten van elektriciteit en grafische processors op dit moment als gevolg van het wereldwijde tekort aan chips, verklaarde de Redditor HighlightAccording98 dat het eenvoudiger is om te profiteren van staking dan van mining.

“Als ik een ETH-miner was, zou ik op een stapel staked ETH zitten die ik heb verkregen van het verkopen van mijn apparatuur door APY te verzamelen en te wachten op de fusie.”

Redditor HighlightAccording98

Een verdere discussie omtrent mining en het stroomverbruik hiervan als reactie op de ontwikkeling van Lighthouse werd op Reddit uitgezet. Momenteel levert staken op Beacon Chain een APY op van 8.2% met 3,6 miljoen ETH (met een huidige waarde van circa $5.2 miljard) al gestort volgens het Eth2-lanceringsplatform.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top