Bitcoin (BTC) ETF
Bitcoin

Eerste Europese Spot Bitcoin ETF lanceert op Amsterdamse beurs

Het in Londen gevestigde Jacobi Innvestment Funds is erin geslaagd om de eerste Europese Spot Bitcoin ETF te lanceren op de Amsterdamse Euronext. Daarmee is de Europese markt er eerder bij dan Amerika, waar onder andere BlackRock probeert om een Spot Bitcoin ETF te lanceren.

spot bitcoin etf

Bullish voor Bitcoin?

Voor Europese investeerders is het nu razend eenvoudig om Bitcoin te kopen via het fonds van Jacobi. Kan dit voor een nieuwe bullish impuls voor de Bitcoin koers zorgen? Dat moeten de komende dagen uitwijzen.

Het wordt in ieder geval interessant om te zien wat voor volumes de ETF weet te draaien. De Spot Bitcoin ETF van Jacobi is gelanceerd met BCOIN als ticker.

Oorspronkelijk was het plan om de ETF al in 2022 te lanceren, maar er kwam (waarschijnlijk door de marktomstandigheden) wat vertraging op de lijn.

Nu is de eerste Europese Spot Bitcoin ETF een feit en kunnen we zien hoe dit beleggingsproduct zal presteren. Jacobi CEO Martin Bednall is in ieder geval optimistisch over de lancering.

“Het is gaaf om te zien dat Europa hiermee voorloopt op Amerika en het investeren in Bitcoin opent voor institutionele beleggers die veilige toegang willen tot de voordelen van digitale assets met een bekende en gereguleerde structuur als onze ETF”, aldus Bednall.

Veel potentie voor Europese Spot Bitcoin ETF

Met zijn handelsvolume van meer dan 4 biljoen dollar behoort de Amsterdamse Euronext tot de vijf grootste beurzen ter wereld. Wat dat betreft is er veel potentie voor de Spot Bitcoin ETF van Jacobi.

De Bitcoin koers reageert op dit moment nog niet op de lancering van de ETF. Voor nu handelt Bitcoin op 29.350 dollar, waarmee er voor vandaag een kleine daling van 0,70 procent in de boeken staat.

Waarschijnlijk is het wachten op de eerste concrete data, die we aan het einde van de handelsdag kunnen verwachten.

Het gave aan de Spot Bitcoin ETF van Jacobi is dat ze daadwerkelijk Bitcoin moeten inkopen als investeerders aandelen in het fonds aanschaffen. Daarmee onderscheidt het zich van andere producten, die in afgeleiden van Bitcoin handelen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Aantal nieuwe Bitcoin wallets daalt naar laagste punt in 6 jaar
Crypto whales kopen 250.000 Bitcoins en dat is goed nieuws
4 redenen waarom de bullmarkt van Bitcoin nog niet voorbij is
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?