Nieuws, Trending

Eerste op de blockchain gebaseerde smartphone van SIRIN Labs op komst

Het op de blockchain-gefocuste elektronicabedrijf SIRIN Labs gaat zijn eerste op de blockchain gebaseerde smartphone versturen. Dit meldt het in de Verenigde Staten (VS) gevestigde IT en business tech magazine ‘Computerworld’.

Financieringsronde

In december 2017 hield het bedrijf een financieringsronde waar er $157 miljoen werd opgebracht door middel van een Initial Coin Offering (ICO). Dit geld werd destijds al opgehaald met de bedoeling om een op de blockchain gebaseerde telefoon uit te brengen. Tijdens de afgelopen zomer kondigde het bedrijf al aan dat het zijn telefoon in november 2018 zou willen uitbrengen. Dit lijkt nu ook echt te gaan gebeuren.

Android en SIRIN-OS

De smartphone maakt gebruik van het open-source-besturingssysteem (OS) van Android in combinatie met SIRIN OS. Het systeem van SIRIN biedt een cold-storage crypto-wallet aan waarmee gebruikers hun cryptocurrency kunnen opslaan op hun smartphone. Het toestel is echter niet goedkoop, er hangt een prijskaartje van maar liefst $1000 aan. Hiernaast zal er een Token Conversie Service (TCS) op de telefoon staan waardoor de behoefte aan externe exchanges overbodig wordt gemaakt.

Focus van de smartphone

De CEO van SIRIN heeft in een verklaring laten weten dat de gloednieuwe blockchain-aangedreven smartphone erop is gericht om het gebruik van cryptocurrencies en peer-to-peer-netwerken eenvoudiger te maken.