Bitcoin

El Salvador bouwt 20 ‘Bitcoin-scholen’ met overschot van Bitcoin Trust

De regering van El Salvador begint aan haar volgende Bitcoin-gerelateerde project. Scholen worden gebouwd met de winsten die het land heeft gemaakt met de activa. Hiervoor zal de regering van El Salvador het ‘overschot’ van haar Bitcoin Trust-rekening gebruiken. Deze rekening bevat momenteel 1.120 Bitcoin (BTC). Tegen de huidige prijzen van $63.000, is dit ongeveer $70,5 miljoen waard.


Bouw van 20 nieuwe scholen

De winst of het ‘overschot’ van de Bitcoin Trust-rekening van de staat zal worden gebruikt voor de bouw van 20 nieuwe scholen. Dit tweette president Nayib Bukele. De tweet meldde het volgende:

Toen dit project werd gestart, hebben we niet zo veel geld verdiend in ‘FideBitcoin’ als we nu hebben verdiend. Daarom hebben we besloten om de eerste 20 Bitcoin-scholen te maken

De woordvoerder van Bukele verklaarde ook dat de winsten van eerdere Bitcoin aankopen ten goede zullen komen aan de bevolking. Ook zullen er geen Salvadoraanse belastingen worden aangeraakt voor het nieuwe project.

‘Mijn Nieuwe School’ programma

Volgens lokale media zou de bouw van de 20 nieuwe scholen de uitbreiding van cryptocurrency onderwijs voor de lokale bevolking ondersteunen en deel zal uitmaken van de 400 scholen die gepland zijn voor het “Mijn Nieuwe School” programma. In oktober 2020 keurde de Centraal-Amerikaanse Bank voor Economische Integratie de financiering van $200 miljoen aan El Salvador goed voor de stimulans van de onderwijsuitbreiding.

Half oktober kondigde de president aan dat de regering $4 miljoen van de Bitcoin Trust zal besteden aan de bouw van een nieuw veterinair ziekenhuis. De bouw zou moeten plaatsvinden in de hoofdstad San Salvador.

De controversiële Bitcoin-wet van El Salvador werd officieel van kracht op 7 september. Maar de eerste dag van de status van wettig betaalmiddel werd ontsierd door technische problemen met de staatsportemonnee Chivo.

ElSalvadorBTC, een Twitter-feed die de Bitcoin-aankopen van de natie volgt, meldde dat er tot nu toe $12 miljoen winst is gemaakt, gebaseerd op een gemiddelde aankoopprijs van $53.062.

Het account houdt ook de $30 stimulans bij die de regering aan burgers gaf om de adoptie van Bitcoin aan te moedigen. De $30 in Bitcoin die op 9 juli aan inwoners van El Salvador werd gegeven, is nu ongeveer $38 waard. Dit meldde de tracker op dinsdag. De broer van Anthony Pompliano’s, Joe Pompliano, zei hierover het volgende:

“Meer burgers hebben nu Bitcoin-portemonnees dan traditionele bankrekeningen. Voor het eerst in hun leven hebben ze hun koopkracht met meer dan 30% zien stijgen. Dit is een fascinerend experiment.”

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen