El zonte
Bitcoin

El Salvador gaat 200 miljoen investeren in ‘Bitcoin Beach’

El Zonte, is het strand in El Salvador dat ook wel bekend staat als ‘Bitcoin Beach’. Het heeft deze naam gekregen als gevolg van de acceptatie van de cryptomunt. De regering van het land zal nu meer dan 200 miljoen dollar gaan investeren om ‘Bitcoin Beach’ een toeristische trekpleister te maken.

Een investering van 203 miljoen dollar

Doordat het land Bitcoin volledig geaccepteerd heeft en gebruikt om een circulaire economie in de regio te ontwikkelen, heeft het strand een iconische status gekregen. De investeringen zullen gebruikt worden om de bouw van gloednieuwe voorzieningen te realiseren, welke de vakantie-ervaring van toeristen nog meer zal moeten verbeteren. President Nayib Bukele schreef het volgende over de investering in Bitcoin Beach:

“El Zonte staat voor velen bekend als Bitcoin Beach. We gaan een gebied van 15.000 vierkante meter aanpakken, hierin komt een winkelcentrum, parkeerplaats, strandclub en zuiveringsinstallatie om het gebied nieuw leven in te blazen.”

– Nayib Bukele

Ook het Surf City-strand, beter bekend als El Tunco, profiteren van deze renovaties. Bukele zei dat de investering meer dan $203 miljoen bedraagt, inclusief fietspaden, een nieuw drainagesysteem, voetgangersoversteekplaatsen en 14 bruggen.

Bitcoin maakt toerisme

De grote investering maakt deel uit van de tweede fase van het Surf City-project, dat tot doel heeft om meer toerisme in de regio aan te trekken. En dat het land vol inzet op toerisme is niet zo gek. El Salvador is, sinds het de Bitcoin heeft geaccepteerd, enorm populair onder reizigers.

Een recent rapport bevestigde dat El Salvador een van de enige landen was op de lijst van landen die hun winsten uit het toerisme al hadden teruggebracht tot het niveau van vóór de pandemie. Bukele schreef dit toe aan drie factoren: het terugbrengen van het aantal criminele bendes in de regio, de groei van de surf-industrie en de acceptatie van de Bitcoin.

Andere functionarissen in de regering van El Salvador hebben Bitcoin ook geprezen voor zijn rol als drijvende kracht achter de toename van het toerisme die dit jaar heeft plaatsgevonden. Morena Valdez, minister van toerisme in El Salvador, gaf in april aan dat het gebruik van Bitcoin als legaal geld heeft bijgedragen aan de groei van de industrie met 30%.

Bitcoin nieuws

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?