el-salvador
Bitcoin

El Salvador geeft $30 in Bitcoin aan elke volwassen inwoner

Elke Salvadoraanse volwassene die de Bitcoin wallet-app van de overheid downloadt, krijgt gratis $30 aan BTC tokens.


$100 miljoen extra koopdruk

De president van El Salvador heeft aangekondigd dat de regering $30 aan Bitcoin aan elke volwassen burger van het land gaat geven. De aankondiging werd met gejuich verwelkomd door Bitcoin fans. Influencers speculeerden dat de regering van El Salvador eerst de vereiste BTC moet kopen. Dit zou een koopdruk van meer dan $100 miljoen aan de markten toevoegen.

Volgens analist Willy Woo betekent dit dat het aantal gebruikers van de Bitcoin hierdoor met 2,5% zal groeien. Dit omdat er zo’n 4,5 miljoenn Salvadorianen gratis Bitcoins zullen krijgen.

Anderen schatten echter dat er meer Salvadoraanse volwassen BTC-tokens zullen ontvangen, namelijk 6,5 miljoen. Zack Guzman van Yahoo Finance gebruikte dit cijfer voor een snelle berekening en vertelde dat er $195 miljoen aan Bitcoin door het hele land zal worden weggegeven.

De euforie kan echter enigszins voorbarig zijn. De lokale publicatie Prensa Latina merkte op dat de burgers van El Salvador de gratis Bitcoin pas zullen ontvangen na het downloaden van de door de overheid uitgegeven cryptocurrency-wallet-app.

Het nieuws werd aangekondigd tijdens een persconferentie op 25 juni. Hierin zei president Bukele dat de wallet-app van de regering overal met een mobiele verbinding zal werken. Ook heb je hier geen mobiel abonnement voor nodig.

President Bukele verklaarde ook dat de veelgeprezen Bitcoin-wet van het land, die BTC erkent als nationale wettige valuta, op 7 september van kracht zal gaan.

De Bitcoin-wet van El Salvador is ongeveer twee weken geleden aangenomen. Deze stap werd geprezen door de wereldwijde cryptogemeenschap. Dit gold echter niet voor een politieke minderheidspartij en de World Bank.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?