Bitcoin Nieuws

El Salvador introduceert brandstofsubsidie van $0,05 per liter

De Salvadoraanse president Nayib Bukele heeft aangekondigd dat lokale consumenten kunnen een korting krijgen van $0,20 per gallon (ofwel $0,05 per liter) op de benzineprijs. Dit is van toepassing wanneer zijn betalen met de door de overheid gesteunde Bitcoin wallet, Chivo.


Korting bij gebruik van de Bitcoin wallet Chivo

De president beschreef het nieuws als positief nieuws voor de zakken van Salvadoranen. De president maakte de subsidie donderdag via Twitter bekend. Hier zei hij het volgende:

“Het staatsbedrijf Chivo heeft onderhandeld met de grootste tankstation bedrijven in ons land. Zodat hun stations vanaf morgen elke gallon brandstof $0,20 goedkoper zullen verkopen, met de Chivo wallet.”

Bukele benadrukte dat er geen limiet zit op de korting en dat elk persoon of bedrijf toegang heeft tot de korting. Hij voegde eraan toe dat de korting verschillende stijgingen van de internationale brandstofprijs zal uitwissen en de transportkosten in de toeleveringsketens zal verlagen.


Kritiek van Salvadoranen

Sommige Salvadoranen lijken er echter niet van overtuigd dat de subsidie het publiek ten goede komt. Twitter gebruiker Adan 3840 reageert daar als volgt op:

“Die 20 cent komt toch van ons allemaal? Het tankstation verliest niet, die zullen worden gecompenseerd door de overheid, waardoor zelfs degene die te voet lopen hiervoor betalen.”

Anderen waren cynisch over het besluit van de regering om de korting alleen aan te bieden aan degenen die met Chivo betalen. Een ander Twitter account vroeg zich af waarom de regerin niet eerder maatregelen nam om de brandstofprijzen te verlagen.

Ook onthulde Bukele dat hij toestemming heeft gegeven voor een nieuw fonds dat bedoeld is om de binnenlandse prijs van vloeibaar gas te stabiliseren. De president beweerde dat hoewel de internationale markt een prijsstijging van $1,17 gaat zien voor cilinders van 25 pond, de Salvadoraanse lokale bevolking een kleine verlaging van de kosten zal gaan zien.

Hij voegde eraan toe dat de regering de stijging slechts voor één jaar zal absorberen. Daarnaast merkt hij op dat eventuele verlagingen van de wereldwijde gasprijzen ook zullen worden doorberekend aan de consumenten.


Eerste land met Bitcoin als wettig betaalmiddel

El Salvador werd op 7 september het eerste land dat Bitcoin wettelijk als wettig betaalmiddel erkende. Later die maand beweerde Bukele dat een derde van de Salvadoranen Chivo al minder dan drie weken na de lancering gebruikte.

Echter twijfelde diverse omstanders over Bukele’s rapporten over de stijgende crypto adoptie in het land. De crypto criticus en auteur David Gerard beweerde dat Salvadoraanse functionarissen Bukele getallen geven die hem bevallen.

In zijn nieuwsbrief “Attack of the 50 Foot Blockchain” analyseerde Gerard de door Bukele gerapporteerde gebruiksstatistieken van Chivo. Hij concludeerde dat de door de overheid gesteunde wallet meer transacties per dag zou doen dan Visa, mits de gegevens van de president nauwkeurig waren. Het is op dit moment nog onbekend wat de volgende stap ten aanzien van cryptocurrencies zal gaan zijn in El Salvador.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten