Bitcoin Nieuws

El Salvador koopt 150 Bitcoin nadat Bitcoin crasht tot onder $50k

El Salvador heeft 150 Bitcoin bijgekocht te midden van de zwarte crypto crash van vandaag.


‘Buy the dip’

De Salvadoraanse president Nayib Bukele kondigde de aankoop van 150 BTC aan. De aankoop deed hij nadat de marktprijs tijdelijk onder de $50.000 zakte en meer dan 15% aan marktwaarde had verloren.

El Salvador kocht de 150 Bitcoins voor $48.670 per BTC token. Bukele vertelde blij te zijn met zijn aankoop. Dit ondanks dat de prijs vanochtend zelfs even tot onder de $42.000 was gezakt. Bukele erkende wel dat hij de aankoop van Bitcoin op het laagste punt had gemist. Hij tweette het volgende:

“Ik heb jammer genoeg het laagste punt op 7 minuten gemist.”

Met deze aankoop bezit El Salvador nu 1.270 BTC. Op dit moment zou dat bijna $60,3 miljoen waard zijn. De strategie van de Salvadoraanse regering omvat het opnemen van niet-gerealiseerde BTC-winsten in Amerikaanse dollars om verschillende ontwikkelingsprojecten te financieren met behoud van de totale waarde van de centrale reserve.


Bitcoin City

Op 21 november kondigde president Bukele de lancering aan van Bitcoin City. Dit is een initiatief dat in eerste instantie werd gefinancierd met Bitcoin-obligaties van $1 miljard. Bukele zei het onderstaande:

“In #BitcoinCity krijg je digitaal en technologisch onderwijs. Aardwarmte voor de hele stad en efficiënt en duurzaam openbaar vervoer.”

Het Bitcoin City-project ziet ook de betrokkenheid van prominente cryptobedrijven, waaronder cryptocurrency-exchange Bitfinex en Adam Back’s Blockstream. Volgens Bukele zullen deze “binnenkort de thuisbasis zijn van veel lokale en buitenlandse digitale activa die nieuwe digitale activaregulering voor het land ontwikkelen.”

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting
CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten