Newsbit

El Salvador Bitcoin (BTC)

El Salvador koopt weer 150 Bitcoin tijdens de dip

El Salvador Bitcoin (BTC)

Bitcoin start deze week met een flinke koersval. De prijs daalde met meer dan 7% van een dagelijks hoogtepunt van $48.230 naar een dagelijks dieptepunt van $44.600. De prijsdaling kwam als een mooie koopkans voor El Salvador. President Nayib Bukele heeft namelijk op Twitter laten weten dat het land nog eens 150 BTC heeft gekocht ter waarde van $6,8 miljoen.


De intergratie van Bitcoin in El Salvador is alles behalve gemakkelijk verlopen

El Salvador bezit nu in totaal 700 Bitcoin die ze in september begonnen te kopen. Nu de prijs vandaag daalt adviseert de president dat mensen niet in paniek moeten raken, maar gewoon extra BTC bij zouden moeten kopen.

El Salvador keurde de Bitcoin-wet in juni van dit jaar goed en maakte er een wettig betaalmiddel van op 12 september. De acceptatie van de digitale valuta is echter niet naadloos verlopen. Ten eerste waarschuwden grote partijen zoals de Wereldbank en het IMF het land voor rampzalige gevolgen voor hun economie vanwege de acceptatie van BTC. Ook weigerden ze het land te helpen bij de technische intergratie van Bitcoin als wettig betaalmiddel. Later hebben verschillende ratingbureaus, waaronder Fitch en Moody’s, de kredietwaardigheid van Salvador verlaagd.

Daarbij komt ook nog dat een groot deel van de inwoners van het land niet blij zijn met de Bitcoin-wet. Dit heeft gezorgd voor grote protesten in het land. Ondanks deze protesten beweerde Bukele dat het grootste deel van de inwoners blij is met de beslissing. Hij schreef dat heel veel mensen zelfs al BTC gebruiken voor hun dagelijkse behoeften. Bukele benadrukte ook dat het totale aantal downloads op de officiële Bitcoin-wallet-app Chivo binnen twee weken na goedkeuring de grens van een half miljoen overschreed.

De crypto dip van vandaag lijkt, ondanks het advies van Bukele om meer BTC te kopen, nog niet over. De prijs van 1 Bitcoin ligt op het moment van schrijven rond de $44.700, wat betekent dat de koers met meer dan 7 procent gedaald is vandaag. Altcoins hebben het nog zwaarder. Zo is de Ethereum prijs met 9% gedaald en verliest Ripple zelfs meer dan 11% van zijn waarde.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top