Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

El Salvador stelt Bitcoin obligatie uit vanwege ongunstige cryptomarkt

De minister van Financiën van El Salvador, genaamd Alejandro Zelaya, heeft vandaag aangekondigd dat het land de uitgifte van zijn door Bitcoin ondersteunde obligatie heeft uitgesteld. Dit om te wachten op betere marktomstandigheden.


Dit is niet het moment om de Bitcoin obligatie uit te geven

De regering van El Salvador was oorspronkelijk van plan om tussen 15 en 20 maart $1 miljard aan obligaties uit te geven aan investeerders. Hiervan wou de regering $500 miljoen om zetten in Bitcoin en de andere $500 miljoen te gebruiken voor infrastructuur en Bitcoin-mining. Beleggers houden de obligatie ten minste vijf jaar vast en ontvangen dividenden als El Salvador de BTC verkoopt. Dit plan wordt ook wel “vulkaanobligaties” genoemd. Dit omdat El Salvador Bitcoin gaat minen met gebruik van energie die is opgewekt uit de Conchagua-vulkaan.

De minister van Financiën zegt dat de huidige marktvolatiliteit en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne de autoriteiten ertoe hebben aangezet de lanceringsdatum van de Bitcoin obligaties uit te stellen tot (waarschijnlijk) september.

“Dit is niet het juiste moment om de obligatie uit te geven,” zei Zelaya.

Als de Bitcoin obligatie straks wel op de markt komt zal het worden uitgegeven door Blockstream.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


IMF maakt zich grote zorgen

Vorig jaar was El Salvador het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel aannam. De stap oogstte zowel lof van Bitcoin voorstanders, als kritiek van politici, overheidsinstanties en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Zo heeft het IMF al vaker gezegd dat de omarming van Bitcoin door El Salvador een aantal economische, financiële en juridische problemen oproept.

In de tijd sinds El Salvador Bitcoin in september een wettig betaalmiddel maakte, heeft de Bitcoin prijs een recordhoogte van $68.000 bereikt. Sindsdien is de prijs echter ook weer gedaald tot $30.000 en ligt de koers nu rond de $42.000.

Bitcoin nieuws

Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock” Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video
900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet 900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten