crypto trade
Bitcoin

Elliot Wave Theorie voorspelt knallende periode voor Bitcoin koers

De Bitcoin koers blijft kwakkelen en zijwaarts bewegen, maar volgens de Elliot Wave Theorie komt er binnenkort een einde aan de verveling. De Elliot Wave theorie is een patroon uit de technische analyse dat vaak terugkomt in de grafieken. Bitcoin lijkt nu vrijwel exact de Elliot Wave te volgen en wat dat betreft lijkt er weinig ruimte voor twijfel over de volgende koersbeweging van Bitcoin.

Ralph Nelson Elliot en zijn Elliot Waves

In de jaren 30 van de vorige eeuw ontwikkelde Ralph Nelson Elliot wat hij zelf het Wave Principle noemde. Volgens Wikipedia zei Elliot dat het lijkt alsof de aandelenkoersen willekeurig en onvoorspelbaar zijn, maar dat ze eigenlijk een voorspelbare natuurwetten volgen die je kunt meten en voorspellen met Fibonacci-nummers.

Vandaag de dag noemen we zijn theorie de Elliot Wave Theorie. Iedere golf heeft een specifiek karakter en eigen regels. De golven wisselen af tussen bullish- en bearish fasen. Fasen met een oneven nummer zijn impulsief en bewegen in de richting van de trend, terwijl de even-genummerde golven correcties zijn die tegen de trend ingaan.

elliot wave

In aanvulling op de positieve- en negatieve aard van de golven, verschillen ze ook in mate van intensiteit. Volgens de Guideline of Alternation is de ene correctie over het algemeen scherp en de andere vooral vlak of zijwaarts. Wanneer we het patroon over de huidige Bitcoin koers leggen zien we een hoopvol scenario.

Wat komt er na deze vlakke correctie voor Bitcoin?

De lengte van iedere correctie is ook verschillend volgens de Elliot Wave Theorie. Scherpe correcties zijn vaak een stuk sneller voorbij, terwijl de vlakke of zijwaartse correcties langer kunnen duren. De cryptomarkt heeft nog altijd een soort post-traumatisch stresssyndroom van eerdere bearmarkten en wacht nu al lang op een scherpe correctie.

Die lijkt er voorlopig echter, ondanks het donkere macro-economische klimaat, niet in te zitten. Het lijkt nu vooral wachten op het einde van de vierde golf om daarna aan de parabolische vijfde golf te beginnen. Al blijft de technische analyse natuurlijk gokwerk en kunnen we er zeker niet vanuit gaan dat dit gebeurt. Zie het vooral als een leuke manier om mogelijke toekomstscenario’s door te nemen.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December