Elon musk
Blockchain

Elon Musk bezig met nieuw AI-bedrijf om te concurreren met ChatGPT

Als we de Financial Times mogen geloven is Elon Musk op dit moment bezig met het opzetten van een nieuw AI-bedrijf om te concurreren met het ChatGPT van OpenAI. Grappig genoeg was Musk in 2015 mede-oprichter van OpenAI, waar hij vervolgens in 2018 de deur achter zich dichttrok. Volgens de Financial Times is de ondernemer inmiddels al in gesprek met investeerders van SpaceX en Tesla, die enorm enthousiast zijn over de plannen van Musk.

Petitie tegen verdere ontwikkeling AI

Het staat een beetje haaks op de berichtgeving van de Financial Times, maar niet lang geleden ondertekende Musk nog een petitie om de verdere ontwikkeling van algoritmes als ChatGPT voor zes maanden stil te leggen, om te voorkomen dat ze mogelijk schadelijk zijn voor de mensheid. Volgens Musk en 2.600 andere techondernemers en onderzoekers zou het slim zijn om eerst regels te maken voor de technologie, voordat er dingen gebeuren waar we als mensheid later spijt van krijgen.

Musk is overigens niet de enige grootheid op de wereld die wel toekomst in kunstmatige intelligentie ziet. Ook Amazon is in de race om een AI-applicatie te ontwikkelen.

De technologie van Amazon zou het voor gebruikers van AWS mogelijk moeten maken om applicaties te bouwen met het platform en tegelijkertijd data binnen de applicatie te beschermen op het gebied van privacy en andere vormen van lekken.

Ook bij Google is men druk doende om AI toe te voegen aan de bestaande dienstverlening. De opkomst van ChatGPT zou namelijk het monopolie van Google in de wereld voor zoekmachines weleens kunnen bedreigen. Zeker als Microsoft erin slaagt om ChatGPT volledig in Bing te integreren en daarmee mensen naar zich toe te trekken.

Het X-project

De kans is groot dat het AI-bedrijf waar Musk nu aan zou werken ook onderdeel wordt van het “X” project van de ondernemer. Niet lang geleden werd het bedrijf Twitter ook opgedoekt en voegde Musk de applicatie toe aan het portfolio van zijn bedrijf X Corp.

Uiteindelijk moet daar een applicatie uitrollen waar mensen straks alles mee kunnen regelen. Social media, betalingen, investeren, chatten, financiën, zoekopdrachten, alles moet straks mogelijk zijn met de applicatie van Musk.

Het idee voor X is volgens de verhalen gebaseerd op het Chinese WeChat, een applicatie in China waar mensen in principe ook alles mee kunnen. Nu is het nog maar de vraag of de Westerse wereld op dergelijke applicaties zit te wachten, omdat we hier toch meer waarde hechten aan onze privacy en niet vrolijk worden van een partij die alle macht naar zich toetrekt.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken