Bitcoin

Elon Musk denkt dat hij weet wie Bitcoin-maker Satoshi Nakamoto is

Elon Musk besprak onlangs verschillende onderwerpen op de populaire podcast van Lex Fridman. Het ging onder andere over AI, Tesla en cryptocurrencies. Wat echter ieders aandacht trok, was zijn voorspelling over wie volgens hem de potentiële Bitcoin-maker zou kunnen zijn.


Geheimzinnige identiteit

Musk maakte eerst duidelijk dat hijzelf absoluut niet de maker van Bitcoin is. Hij voorspelde vervolgens dat de geheime cryptocurrency-expert Nick Szabo de originele Satoshi Nakamoto zou kunnen zijn. Hij legde het uit:

“Je kunt de evolutie van ideeën bekijken vóór de lancering van Bitcoin en zien wie over die ideeën heeft geschreven. Het lijkt erop dat Nick Szabo waarschijnlijk, meer dan wie dan ook, verantwoordelijk is voor de evolutie van die ideeën. Hij beweert niet Nakamoto te zijn, maar ik weet niet zeker of dat waar is. Hij lijkt degene te zijn die verantwoordelijk is voor de ideeën achter Bitcoin.”

Bitcoin is het afgelopen decennium uitgegroeid tot een activaklasse van $2 biljoen, maar er is nog steeds geen duidelijkheid over wie het heeft gemaakt. De pseudo-anonieme BTC-maker Satoshi Nakamoto creëerde Bitcoin in 2008 en ging direct na de lancering in 2019 anoniem verder. Elke mogelijke digitale handtekening werd gewist.

Er zijn talloze speculaties geweest over de identiteit van de oorspronkelijke maker en velen hebben beweerd de echte persoon erachter te kennen. Toch is er tot nu toe nog geen sluitend bewijs geweest.

Een rapport uit 2014 door een team van taalkundigen wees op de grote overeenkomsten tussen de schrijfstijl van het Bitcoin-whitepaper en die van Szabo. Ze beweerden dat het aantal taalkundige overeenkomsten tussen de twee een reden is waarom hij het dichtst in de buurt komt van de originele Satoshi. Ze voegden eraan toe dat “geen van de andere mogelijke auteurs in de buurt van een even goede match was.”

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?