Elon Musk
Dogecoin

Elon Musk gaat toch Twitter kopen

Elon Musk is voor de derde keer van gedachten veranderd en heeft toch weer een bod uitgebracht om Twitter te kopen, zo meldt Bloomberg. Opvallend is dat het overnamebod precies even hoog was als zijn oorspronkelijke prijs van 54,20 dollar. De advocaten van Musk het voornemen aan Twitter kenbaar gemaakt.

Aandeel Twitter schiet omhoog

Vlak nadat Bloomberg het nieuws naar buiten bracht schoot het aandeel Twitter omhoog. Het aandeel staat nu op 47,93 dollar. Dat is 12,7 procent hoger dan een uur geleden.

Niemand weet waarom Musk de deal toch door laat gaan

Iedereen tast nog in het duister waarom Musk nu ineens wel weer Twitter wil overnemen. De deal veroorzaakt al tijden lang veel onrust onder investeerders. In april liet de miljardair weten Twitter te willen kopen. Twitter leek in eerste instantie geen interesse te hebben, maar onder grote druk van Musk en investeerders accepteerde de social media gigant het bod. Vlak na de deal vertelde Musk echter weten de van de deal af te zien omdat het platform volgens hem te veel ‘bots’ als gebruikers had. De Twitter leiding was in zijn ogen niet eerlijk geweest over de hoeveelheid nepaccounts die actief zijn op het platform.

Volgens de social media gigant was dat besluit echter onrechtmatig en ongeldig. Twitter wilde dat Musk alsnog de overnamedeal zou nakomen en spande een rechtszaak aan. Over iets minder dan twee weken zou deze rechtszaak van start gaan, maar zo ver lijkt het nu dus niet te komen.

Ook de Dogecoin koers schiet omhoog

Niet alleen het Twitter aandeel is omhoog geschoten na het nieuws. Ook de favoriete cryptomunt van Elon Musk, Dogecoin, heeft een flinke koerssprong meegemaakt van meer dan 8 procent.

Dogecoin nieuws

Dogecoin koers stijgt met 20 procent, maar experts waarschuwen voor risico’s
Crypto analist legt uit waarom je nu Dogecoin moet kopen
Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC