Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Laat Elon Musk doorschemeren dat Tesla zijn Bitcoin gaat dumpen?

De CEO van Tesla, leek gisteren op Twitter te suggereren dat hij dit kwartaal (een deel van) zijn Bitcoin (BTC) bezit zal gaan verkopen.


Musk de reden dat de Bitcoin daalt

Elon Musk lijkt hiermee opnieuw de reden te zijn geweest voor de recente prijsdaling van de Bitcoin. De Bitcoin zakte in het weekend met meer dan 10% nadat de CEO van Tesla leek te suggereren dat het bedrijf van plan is om de Bitcoin dit kwartaal van zijn balans te schrappen. Zondag reageerde Musk op een tweet waarin hij voorspelde dat Tesla dit kwartaal zijn Bitcoin bezittingen zou kunnen dumpen. Tot ergernis van de Bitcoin gemeenschap antwoordde Musk simpelweg: “Inderdaad.”

Nu Musks populariteit afneemt binnen de cryptogemeenschap heeft zijn opmerking van slechts één woord geleid tot verdere veroordeling van veel leidende figuren in de crypto valuta. Zijn populariteit nam af nadat hij kritiek had op de energie-efficiëntie van Bitcoin.

Peter McCormack, de gastheer van de What Bitcoin Did-podcast, verklaarde dat Musk’s recente kritiek op de Bitcoin slecht gegrond was. Daarnaast vertelt McCormack dat de steun van de miljardair voor Dogecoin laat zien dat Musk een ’trol’ is.

Yearn.finance-ontwikkelaar “banteg” reageerde ook. Hij suggereerde dat Musk’s schijnbare steun voor Dogecoin begint te lijken.

De DOGE prijzen zijn met 32% gedaald sinds hun piek van $0,73 op 8 mei. De verliezen namen toe na Musk’s verschijning op Saturday Night Live.

Musk zette vannacht de aanval in op de cryptowereld. Zo schreef hij op twitter het volgende:

“Hey crypto experts, ooit gehoord van PayPal? Het is mogelijk … misschien … dat ik meer weet over hoe geld werkt dan je denkt.”


Saylor over Musk

MicroStrategy CEO en Bitcoin voorstander Michael Saylor benadrukte de verschillen tussen PayPal en de Bitcoin. Hij verklaarde het volgende:

”De wereld heeft een gedecentraliseerde, veilige, deflatoire store of value zoals de Bitcoin veel meer nodig dan het meer gecentraliseerde, minder veilige, inflatoire ruilmiddel. die je hierboven beschrijft.”

De twitter discussies laten zien dat de relatie tussen Saylor en Musk afkoelt. In augustus 2020 werd Saylor’s business intelligence-bedrijf MicroStrategy het eerste reguliere bedrijf dat de Bitcoin aan zijn balans toevoegde toen het 21.000 Bitcoin kocht voor een totale prijs van $250 miljoen.

In december 2020 werd Musk gespot toen hij Saylor vroeg naar het gemak waarmee een groot bedrijf voor honderden miljarden aan Bitcoin kon kopen. Het vriendelijke advies dat werd gegeven, leidde tot Tesla’s eigen aankoop de volgende maand. In februari brak het nieuws uit dat Tesla $1,5 miljard in de Bitcoin had geïnvesteerd. Hierdoor schoten de prijzen omhoog naar nieuwe recordhoogtes boven de $43.000. In reactie op Saylor’s verdediging van de Bitcoin vandaag tweette Musk:

“Hij zou een outfit moeten dragen voor Halloween met ‘Bitcoin’ getatoeëerd op zijn dijen.

De prijs van Bitcoin is in de afgelopen 24 uur met circa 10% gedaald en wordt nu verhandeld voor circa $45.400.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten