Elon Musk
Dogecoin

Elon Musk lijkt rol te spelen in recente Dogecoin daling

Terwijl Bitcoin (BTC) een stijgende lijn laat zien, blijft Dogecoin (DOGE) in een constante, zijwaartse beweging hangen, met prijsschommelingen tussen $0,06 en $0,10 gedurende het afgelopen jaar. Deze periode van relatieve rust werd onlangs opgeschud door een onverwachte, scherpe daling die veel beleggers verraste. Het lijkt erop dat Elon Musk een sleutelrol heeft gespeeld in deze ontwikkeling.

Elon Musk is betrokken bij een regelgevend onderzoek naar zijn overname van Twitter. Het platform is inmiddels omgedoopt tot X. Hoewel de ontwikkelingen niet direct met de crypto markt te maken hebben, heeft de Zuid-Afrikaan met zijn Tweets in het verleden veel invloed gehad op de koers van Dogecoin. 

De zorg is dat, afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek en Musk’s betrokkenheid bij juridische kwesties, er negatieve sentimenten kunnen ontstaan die de waardering en het enthousiasme voor Dogecoin verminderen. Als de juridische kwesties rond Musk leiden tot een verminderde activiteit van hem op sociale media of zijn vermogen om publiekelijk cryptocurrencies te steunen beïnvloeden, kan dit de vraag naar DOGE negatief beïnvloeden.

Daarnaast is X ook verbonden met het initiatief “XPayments”. Veel investeerders verwachten dat het platform DOGE als betalingsmiddel zal integreren in verschillende processen. Veel investeerders speculeren op een dergelijke ontwikkeling die voor een aanzienlijke stijging kan zorgen mocht het uitkomen. Regelgevende problemen omtrent X kunnen echter ook hier roet in het eten gooien.

Exchanges doen Dogecoin voorspelling

Analyses van vooraanstaande cryptocurrency exchanges Binance en Changelly bieden verschillende perspectieven op de toekomst van Dogecoin, met name over de verwachte opbrengsten van een investering van $1.000 tegen het jaar 2030.

Binance, met een voorzichtige benadering, schat dat zo’n investering zou kunnen uitgroeien tot ongeveer $1.375, wat een respectabele winst van 37,5% vertegenwoordigt. Changelly daarentegen, geeft een veel optimistischer voorspelling af, suggererend dat de waarde explosief zou kunnen stijgen tot meer dan $17.000, wat een opmerkelijke toename van meer dan 1600% zou zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen
Dogecoin bereikt mijlpaal van 1 miljoen transacties per dag
Hoeveel kan een investering van $1.000 Dogecoin waard zijn in 2030?
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen