Bitcoin

Elon Musk onthult zijn mening over Bitcoin en Crypto

Na een lange en cryptische reeks van tweets over Bitcoin, SpaceX en Tesla verduidelijkte Elon Musk zijn standpunt over cryptocurrencies in een podcast. Hij vertelt dat hij “geen relevante mening heeft over Bitcoin”. Musk concentreerde zich tijdens het gesprek vooral op het gebruik ervan voor illegale transacties.


Cryptische tweets

De miljardair heeft onlangs in de schijnwerpers gestaan voor verschillende cryptische tweets over cryptocurrency. Op 10 januari plaatste hij een tweet waarin stond: “Bitcoin is *niet* mijn stopwoord.”Dit was na een even cryptische tweet uit april 2019, waarin stond: “Cryptocurrency is mijn stopwoord.”

Over het algemeen werden de tweets als grappen beschouwd. Vooral als je kijkt naar eerdere tweets waarin hij beloofde “Tesla aandelen privé op te kopen voor $420 dollar”.

In 1999 richtte Elon Musk X.com op, een online bank die door latere fusies PayPal werd. Hij noemde het bedrijf in de podcast en merkte het volgende op:

“Als PayPal het plan had uitgevoerd dat ik voor ogen had, denk ik dat het nu waarschijnlijk het meest waardevolle bedrijf ter wereld zou zijn.”

De interviewers vroegen vervolgens wat Musk dacht over Bitcoin en cryptocurrencies, gezien hun gelijkenis met X.com. Musk antwoordde dat hij “geen mening heeft over Bitcoin”.

Terwijl hij naar het white paper van Satoshi verwijst als ‘behoorlijk slim’, zei hij in zijn voorwoord dat zijn houding ten opzichte van cryptocurrencies ‘de cryptomensen boos maakt‘. Hij vervolgde:

“Er zijn transacties die niet binnen de grenzen van de wet vallen, er zijn natuurlijk veel verschillende wetten in verschillende landen. Normaal gesproken wordt daar contant geld voor gebruikt. Maar om illegale transacties te laten plaatsvinden, moet het geld ook worden gebruikt voor juridische transacties. Je hebt een illegaal-legale brug nodig. Dat is waar crypto mee gaat spelen.”

Musk merkte op dat contant geld steeds moeilijker te gebruiken is. Maar elk alternatief zou bruikbaar moeten zijn voor zowel legale als illegale doeleinden, omdat “het alleen dan een goed product is.”


Het doel van cryptocurrencies

Hoewel hij misschien niet volledig achter cryptocurrencies staat, ziet Musk een duidelijk doel voor hen:

“Je moet een legale naar illegale brug hebben. Dus ik zie crypto als een vervanging voor contant geld. Ik zie crypto niet als de primaire database voor transacties.”

Ondanks de negatieve associatie met illegale doeleinden, benadrukte hij dat hij niet oordeelt over crypto.

“Ik denk dat er veel dingen illegaal zijn die niet illegaal zouden moeten zijn. Ik denk dat regeringen soms gewoon teveel wetten hebben.”

Hoewel het geen volledige goedkeuring is, is Musk dus niet helemaal tegen cryptocurrencies.

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving