Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Elon Musk overweegt oprichting van een universiteit die Dogecoin accepteert als collegegeld

Elon Musk van Tesla overweegt een universiteit te starten die Dogecoin accepteert voor collegegeld. Meme-munten blijven stijgen als gevolg van Elon Musk’s Twitter-engagement. Hiermee laat CEO van SpaceX en Tesla wederom zien dat hij vol verrassingen zit.


Musk slaat wederom toe

Een paar dagen geleden onthulde hij dat hij erover dacht een nieuwe universiteit te starten die het ‘Texas Institute of Technology & Science’ zou gaan heten. Vandaag voegde hij eraan toe dat zijn favoriete meme-token, Dogecoin (met de ticker DOGE), zou worden geaccepteerd voor het collegegeld. Bovendien zouden hondenbezitters korting krijgen:

“Ik overweeg om een nieuwe universiteit te starten genaamd ‘Texas Institute of Technology & Science’. Collegegeld is in Dogecoin en je krijgt korting als je een hond hebt.”

De Tweet van Musk had op zijn beurt een positieve invloed op de marktprestaties van DOGE. Sindsdien is er ongeveer $2 miljard toegevoegd aan de marktwaardering van DOGE, doordat het met ongeveer 5% steeg. Het idee zelf is nu ook een meme geworden. Het acroniem voor de instelling werd opzettelijk gekozen als “T.I.T.S”, zoals de miljardair zelf heeft bevestigd. Het zal niemand verbazen wanneer hij het idee echt uit gaat voeren.

Ondertussen profiteren andere meme-munten van de aandacht die wordt getrokken naar deze cryptocurrencies. De markt heeft de concurrenten van Dogecoin zien stijgen. Dogecoin heeft in feite zijn positie als de leidende cryptovaluta met hondenthema verloren aan Shiba Inu (SHIB), die het onlangs overtrof in marktkapitalisatie.

Het was spannend tussen de twee toen DOGE aanvankelijk herstelde, maar vervolgens werden de rollen opnieuw omgedraaid. Momenteel staan ze bijna gelijk in marktkapitalisatie, er is een verschil van slechts $3 miljard. De marktkapitalisatie van SHIB is ongeveer $39 miljard, terwijl die van DOGE volgens gegevens van Coinmarketcap ongeveer $36 miljard bedraagt.


Andere meme-munten profiteren ook

Een groot aantal andere meme-munten hebben ook schokkende prestaties laten zien die zijn toegeschreven aan de Twitter-activiteit van Elon Musk. Een opmerkelijke onder hen is Dogelon Mars (ELON), een meme-munt die is vernoemd naar de excentrieke miljardair. In alleen oktober is de munt met ongeveer 3.700% gestegen volgens gegevens van cryptocurrency-exchange Poloniex. Hierdoor groeide de marktkapitalisatie van ongeveer $26 miljoen aan het begin van de maand tot $1,19 miljard aan het einde van de maand.

Afgezien van de invloed van Musk, lijkt het er ook op dat Mark Zuckerbergs aankondiging van de rebranding van Facebook naar ‘Meta’ ook een effect heeft gehad op de wereldwijde cryptocurrency-markt. Naar verluidt zou Zuckerberg’s zet om zich te concentreren op het creëren van de ‘Metaverse’ achter de prijsstijging kunnen zitten van MANA. Dit is de native token van NFT-platform Decentraland. De prijs van MANA steeg deze week met 300%, waardoor de marktkapitalisatie van het platform op meer dan $5 miljard kwam.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten