PayPal Logo
Regulatie

Elon Musk: “PayPal is een aflevering van Black Mirror geworden”

Het voormalige leiderschap van PayPal, ook wel bekend als de “PayPal Mafia”, haalt keihard uit naar het bedrijf. Elon Musk vergelijkt het bedrijf met een aflevering van Black Mirror. Peter Thiel noemt de keuze om tegoeden te bevriezen op zijn beurt totalitair. De twee heren zijn in ieder geval niet blij met de strategische keuzes van hun voormalige trots.

Het oorspronkelijke doel

Peter Thiel was CEO van PayPal van 1998 tot het jaar 2002. Op 14 december liet hij aan The Free Press weten dat de visie van het bedrijf significant is veranderd. Her oorspronkelijke doel van PayPal was om mensen meer controle over hun geld te geven. “Als online vormen van geld worden bevroren, dan is dat hetzelfde als mensen economisch vernietigen en voorkomen dat ze hun politieke stem kunnen laten horen”, aldus Thiel.

“Er hangt iets totalitairs aan het economisch vernietigen van mensen”, zo gaat Thiel verder. Elon Musk is kort en duidelijk in reactie op het artikel van The Free Press met de titel “What the Heel Happened to PayPal?” Musk reageerde namelijk met de woorden: “PayPal is een aflevering van Black Mirror geworden.”

Bitcoin lost dit op

Het risico op het verliezen van je bankrekeningen is helaas een realistische mogelijkheid bij partijen als PayPal. Om die reden is het belangrijk om je vermogen in ieder geval voor een gedeelte in protocollen te houden waar niemand de controle over heeft.

“Banken kunnen je account op slot gooien, PayPal kan boetes uitdelen voor het verspreiden van misinformatie, overheden kunnen zichzelf naar hyperinflatie printen, teveel uitgeven en stelen via belasting… maar Bitcoin zal er ondanks alles zijn om je te helpen”, aldus Chris Dunn.

Met de boetes van PayPal verwijst Dunn naar een boete van 2.500 dollar die het bedrijf in oktober introduceerde. Deze zou het uitdelen aan gebruikers die misinformatie promoten of materiaal dat de veiligheid van gebruikers in het geding brengt.

Dat is onder andere waar Thiel en Musk op dit moment zo kritisch op zijn als het over PayPal gaat. Het bedrijf voert allerlei rare regels door en lijkt in niets meer op het oude idee van de PayPal Mafia.

Regulatie nieuws

Griekse overheid is bezig met een belastingkader voor cryptovaluta
Rechter keurt schikking van $9 miljoen goed in rechtszaak tegen Robinhood
Vitalik Buterin: Wees waakzaam bij politieke pro-crypto agenda’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren