Elon musk
Nieuws, Trending

Elon Musk sart Bitcoin Service met tweet

De oprichter van SpaceX en Tesla, Elon Musk, heeft een mysterieuze tweet geplaatst over de Bitcoin die speculties oproept tussen de sociale media en de Bitcoin-community. Maar misschien is dit wel meer dan een grap.

Twitter

Afgelopen maandag rond 22:30 uur zei Elon Musk in een tweet via zijn geverifieerde account dat luidt: “I love anime.” Onder hetzelfde bericht maakte hij rond 23:00 UTC nog een opmerking en zei: “Wil je wat bitcoin kopen?” naast een anime-afbeelding met het bitcoin-logo.

Anime

Voor de afbeelding is Musk op de website ‘Cryptocurrency Girls’ gekomen. Deze website heeft één van ‘s werelds grootste cryptocurrencies heeft omgezet in anime-personages. Met met meer dan 11.000 likes en meer dan 4.000 retweets binnen een paar uur was de post van Musk vrijwel meteen erg populalair. Zelfs Twitter wist niet helemaal zeker wat er hier gebeurde. Het bedrijf dacht dat het account van Musk zelfs was gehacked.

Valse accounts

Eerder is Musk al vaak nagebootst door oplichters, die valse accounts hebben gemaakt om nep-crypto-giveaways uit te delen aan onbewuste gebruikers. Dit gaat soms zelfs zo ver dat dit via gesponsorde inhoud op Twitter gebeurt. Sinds Musk de tweets geplaatst heeft, hebben verschillende prominente figuren in de cryptocurrency-gemeenschap contact gelegd met de Bitcoin-functie van Musk. Een grote speler hierin is Zhao Changpeng, de oprichter van ‘s werelds grootste cryptocurrency-exchange Binance, merkte op in een misschien een half grappenmakende retweet: “Lol, het verspreidt zich. Ik zal een Tesla kopen als je crypto accepteert …”