Bitcoin

Elon Musk sprak met ‘North American Bitcoin Miners’ over duurzaamheid

Nadat de CEO van Tesla, Elon Musk, aangaf een gesprek te hebben gehad met Noord-Amerikaanse Bitcoin (BTC)-miners schoot de prijs met ongeveer $2.000 omhoog.


Musk zijn invloed op de Bitcoin markt

Elon Musk heeft een dubbelzinnige tweet over Bitcoin verstuurd. Hierdoor steeg de prijs met ongeveer $2.000:

“Ik sprak met Noord-Amerikaanse Bitcoin-miners. Ze hebben toegezegd het huidige en geplande hernieuwbare gebruik te publiceren en hebben toegezegd miners te vragen dit te doen. Dit is veelbelovend.”

– Elon Musk

Zoals met alle tweets van Musk, had het een onmiddellijk een effect op de cryptomarkten. De prijs van de Bitcoin steeg direct tot boven de $40.000. Nu, op het moment van schrijven is de koers weer wat teruggezakt.


Klimaatimpact Bitcoin beperken

Michael Saylor, de CEO van het softwarebedrijf MicroStrategy, zei dat hij gisteren een bijeenkomst leidde met Musk en Bitcoin-mining bedrijven. Voorbeelden van deze bedrijven zijn Argo en Hut 8. Hij zei ook dat deze miners ‘hebben ingestemd met het vormen van de Bitcoin Mining Council. Dit doen ze om transparantie van energieverbruik te bevorderen en duurzaamheidsinitiatieven wereldwijd te versnellen. Echter was het nog wel onduidelijk wat dat precies betekent.

Peter Wall, de CEO van Argo, bevestigde dat Argo is toegetreden tot de nieuw gevormde “Bitcoin Mining Council”. Tesla zette in februari $1,5 miljard in Bitcoin op zijn balans en zei dat het Bitcoin zou gaan accepteren als betaling voor zijn auto’s. Eerder deze maand kondigde Musk aan dat Tesla niet langer Bitcoin zou accepteren vanwege bezorgdheid over het milieu.

Of Saylor’s “Bitcoin Mining Council” iets kan doen aan de klimaatimpact van Bitcoin valt nog te bezien. Maar het heeft blijkbaar al invloed op Musk en als gevolg daarvan op de Bitcoin markt. Het is echter een goed initiatief om de klimaatimpact van de top cryptocurrency te beperken.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?