Altcoin, Dogecoin, Shiba inu

Elon Musk vraagt Twitter of Tesla Dogecoin moet accepteren als betaalmethode

De Tesla CEO, Elon Musk, vraagt twitter of Tesla Dogecoin moet accepteren als betaalmethode voor Tesla-auto’s.


Dogecoin als betaalmethode

Elon Musk zorgt opnieuw voor oproer met een tweet over Dogecoin (DOGE). Op dinsdag tweette Musk een Twitter-peiling waarin hij respondenten vroeg of ze wilden dat Tesla Dogecoin zou accepteren als betaalmethode.

De peiling leverde in de eerste 10 minuten meer dan 400.000 reacties op. Op dit moment staat het bijna op de mijlpaal van een miljoen reacties. Musk’s Twitter-poll duurt 24 uur en zou wel eens kunnen betekenen dat het bedrijf de populaire meme-munt toevoegt als betaalmethode.

Voorstanders van Dogecoin hebben er bij de CEO van Tesla op aangedrongen om de Shiba Inu cryptocurrency toe te voegen aan de lijst met geaccepteerde betaalmethoden, aangezien Musk een groot fan is van het token. De reacties op de peiling waren inderdaad overweldigend gunstig: ongeveer 78% van de respondenten steunde Tesla die betalingen van Dogecoin zou accepteren.


Prijsreactie na de tweet

Zoals verwacht heeft de tweet van Musk een significante reactie veroorzaakt in de Dogecoin-prijs. De 15-minutengrafiek liet een plotselinge stijging van de prijsactie voor DOGE zien op hetzelfde moment dat de peiling werd geplaatst.

DOGE 15 minuten grafiek – Bron: Tradingivew

Sinds het begin van dit jaar is Dogecoin met ruim 10.600% gestegen. Het leek er eerder deze maand zelfs op dat de koers de $1 grens zou doorbreken. Het enthousiasme over de Dogecoin was zo groot dat de zoekacties op internet naar DOGE voor het eerst groter waren dan Bitcoin volgens Google Trends.

Tesla accepteert de Bitcoin al als betaalmethode voor zijn elektrische voertuigen. Het bedrijf kondigde dit al aan in maart, terwijl het ook zijn intentie uitsprak om een Bitcoin-knooppunt te runnen. Tesla heeft daarnaast verklaard dat het de ontvangen BTC-betalingen voor zijn auto’s zal “HODL’en”.