Recessie
Regulatie

Elon Musk: We naderen een recessie en dat is een goede zaak

Elon Musk, de CEO van Tesla, denkt dat er een recessie nadert, maar hij legde uit waarom het eigenlijk een goede zaak is. Musk schat dat de komende recessie 12 tot 18 maanden zal duren.

Waarom een recessie geen slechte zaak is

Elon Musk deelde donderdag in een reeks tweets zijn gedachten over de Amerikaanse economie en de aanstaande recessie. Hij reageerde op de vraag van een volger “of we een recessie naderen”. Elon Musk antwoordde hier “Ja.” op. Hij schreef meteen ook dat het volgens hem eigenlijk een goede zaak is.

De CEO van Tesla legde zijn statement uit:

“Te veel dwazen verdienen veel te makkelijk veel geld. Sommige faillissementen moeten plaatsvinden. Al het thuiswerken vanwege Covid heeft ervoor gezorgd dat veel mensen denken dat je niet echt hard hoeft te werken. Deze mensen zullen snel uit hun droom worden geholpen.”

Zijn recessie-tweet volgde op een verklaring die hij vorige week aflegde, waarin hij stelde dat de Amerikaanse economie “waarschijnlijk” in een recessie verkeert. Hij waarschuwde dat de zaken over de hele wereld verergeren en schatte dat de recessie 12 tot 18 maanden zou kunnen duren.

De eerlijke reden voor inflatie is dat de regering een ontelbare hoeveelheid meer geld heeft gedrukt dan ze had.

– Elon Musk

Een groeiend aantal zakenbanken waarschuwen voor een recessie

Niet alleen Musk denkt dat er een recessie aan zit te komen. Ook een groeiend aantal zakenbanken waarschuwt voor een recessie. Goldman Sachs zei onlangs dat we op weg zijn naar een recessie, en de bank adviseert bedrijven en individuen zich daarop voor te bereiden.

Bovendien waarschuwde ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, Blackrock, deze week in een onderzoeksnota dat de inspanningen van de Federal Reserve om de rentetarieven te verhogen om de recordinflatie te compenseren, een recessie zoi kunnen veroorzaken.

“Als de Federal Reserve de rente te veel verhoogt, riskeren ze een recessie te veroorzaken. Als ze niet genoeg aanscherpen, wordt het risico op hol geslagen inflatie. Het is moeilijk om een perfect resultaat te zien”, vertelt Blackrock.

Regulatie nieuws

FBI waarschuwt Amerikanen tegen ongeregistreerde cryptodiensten
Amerikaanse toezichthouder start rechtszaak tegen cryptobedrijf wegens miljoenenfraude
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?