Apple
Ethereum

Elon Musk wil Apple-apparaten verbieden bij OpenAI integratie

Apple is begonnen met een inhaalrace op het gebied van kunstmatige intelligentie en dat levert nu een samenwerking met OpenAI op, het bedrijf achter het beroemde ChatGPT. Miljardair Elon Musk hoeft daar niets van te hebben en zegt dat hij zelfs van plan is om Apple-apparaten te verbieden bij zijn bedrijven als het ChatGPT zou integreren in de iPhone, iPad en Mac besturingssystemen.

Elon Musk bezig met eigen telefoon?

Zou het soms kunnen dat Elon Musk bezig is met een Tesla Phone of een X Phone? Het zou immers niet de eerste keer zijn dat hij kritisch is en daarna bekendmaakt: “Ik ga het zelf wel regelen.”

In principe deed hij dat ook al met OpenAI en hun ChatGPT. Musk is vanaf het begin betrokken geweest bij OpenAI, een bedrijf dat begonnen is met het idee om alles open source te houden en te delen met iedereen.

Vandaar de naam OpenAI. Nu is Musk daar niet meer van de partij en is het bedrijf een compleet andere weg ingeslagen. Het draait nu allemaal om winst bij OpenAI.

Dat zint Musk niet en daarom is hij met xAI zijn eigen concurrent voor OpenAI begonnen. Dat gaat hem goed af, want de eerste miljarden dollars zijn al binnengehaald.

Apple Intelligence

Tijdens Apple’s 2024 Worldwide Developers Conference van 10 juni onthulde de tech-gigant “Apple Intelligence” een suite van nieuwe generatieve AI-features die in iOS 18, iPadOS18 en macOS Sequoia zitten dit jaar.

Gebruikers kunnen bijvoorbeeld via Siri vragen stellen aan ChatGPT. Volgens Musk is het echter “absurd” dat Apple “niet slim genoeg” is om hun eigen AI te maken.

“Apple gebruikt de woorden ‘bescherm jouw privacy’ terwijl ze jouw data overhandigen aan een derde partij AI die ze niet begrijpen en niet zelf kunnen maken. Dat heeft niets met het beschermen van je privacy te maken”, aldus Musk in een volgende harde uithaal naar Apple.

Zou jij dit in tegenstelling tot Elon Musk wel gebruiken op je iPhone? Dit voelt een beetje als de discussie tussen Ethereum en Solana.

Ethereum is wat meer gericht op decentralisatie en de originele ethos waarmee Bitcoin bedacht is, terwijl Solana puur draait om snelheid en gebruikersgemak.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Grote financiële speler toont interesse in Bitwise Ethereum ETF
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen